Mário Roženský – Provizní program dokáže navýšit tržby o 10 – 60 %

Zanedlouho nás čeká jedna z nejzajímavějších akcí pro online podnikatele v Jižních Čechách E-shop víkend (pro tento rok díky generálnímu partnerovi Wedos E-shop Víkend). V čem bude tato akce zvláštní si můžete přečíst v jednom z předchozích článků. Součástí je i 10 workshopů, kde můžete pod vedením zkušených lidí z oboru nabrat pro vaše podnikání zásadní zkušenosti. Na rozdíl od přednášek, které cílí na skupinu posluchačů, se vyučující u workshopu účastníkům věnují také individuálně.

Dneska si představíme workshop, kde vás Mário Roženský naučí Jak udělat a vést affiliate program, který bude pro partnery zajímavý a bude vydělávat peníze.

Zdravím Mário, začneme klasickou otázkou. Mohl bys o sobě a své práci něco říct čtenářům 404M?

Vedu softwarovou firmu, ve které nabízíme SaaS (Software as a Service) aplikace. Máme přes 600 zákazníků od maličkých e-shopů, až po společnosti s obratem ve stovkách milionů korun. Jednou z aplikací je AffilBox, což je aplikace pro zjednodušení správy provizního programu. A druhou je SupportBox, který pomáhá zjednodušit komunikaci se zákazníky e-mailem.

Na eshop víkendu budeš mít workshop “Jak udělat a vést affiliate program, který bude pro partnery zajímavý a bude vydělávat peníze”. Na co se účastníci mohou těšit?

Můžou se těšit na praktický nášup užitečných a hlavně praktických informací, jak posunout affiliate program kupředu. Většina obchodníků skončí u toho, že provizní program spustí, napíše o něm e-mail a hotovo. Ale to je teprve naprostý začátek. Je potřeba na provizním programu dále makat. Mám připravenu například systém na hledání partnerů, který lze jednoduše replikovat a třeba delegovat na brigádníka. Ukážeme si jak uspořádat soutěž pro partnery a spoustu dalších zajímavých věcí.

Školení vypadá že bude spíše pro ty zkušenější, kteří už affiliate program mají. Co když affiliate program teprve zvažuji?

Pokud jej teprve zvažují, tak je samozřejmě také rád uvidím, ale v tom případě je pro ně lepší si přečíst třeba mou knihu , na workshopu budu mít připraveny poznámky ke každému z účastníků a probereme si přímo jejich konkrétní affiliate programy + se vrhneme na praktické věci, které jsem zmínil výše.

V popisu tvého workshopu mě zaujala věta “Pokud provizní program přináší méně než 10 % celkového obratu, pak je něco špatně a zdaleka není využit jeho potenciál.” Platí to i o velkých eshopech?

Jsou i velké e-shopy s obraty ve stovkách milionů Kč, kde affiliate program dělá 10 %. Obecně čím větší e-shop, tím affiliate program tvoří nižší procento. Ale těch 10 % je dosažitelných. Samozřejmě, že záleží také na oboru a hlavně na času a úsilí, které mu obchodník věnuje. Zda vlastního affiliate manažera, který vše sleduje, měří a vyhodnocuje, nebo zda provizní program nechává jen tak ležet ladem.

Teď jedna mimo tvůj workshop. Eshop víkend je taková zvláštní neformální akce. Na co se nejvíce těšíš?

Nejvíce se těším právě na tu neformálnost, kdy bude mimo přednášky možnost popovídat se spoustou lidí a dozvědět se kdo co řeší, co ho zajímá apod. No a po roce opět uvidím lidi, se kterými nemám možnost se jinak setkat. Také mám vyhlídnutých pár přednášek, které mě zajímají.

Na workshopu Jak udělat a vést affiliate program, který bude pro partnery zajímavý a bude vydělávat peníze je stále ještě několik volných míst k dispozici, takže neváhejte a registrujte se.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup