Donuts zdraží nTLD o 50 %

Zatímco všude létají akce na registraci .nTLD za pár korun, společnost Donuts Inc., pod kterou spadá 193 domén prvního řádu plánuje zdražovat a to až o 50%. Cena se bude zvedat u .camera, .camp, .cleaning, .dog, .glass, .kitchen, .plumbing, .shoes, .solar a .toys.

Donuts zdraží domény 1. října 2016

Ke zdražení by mohlo dojít od 1. října 2016 a týká se pouze nových registrací. Takže pokud plánujete si některou z výše jmenovaných domén pořídit, tak registrujte před tímto datem. Ušetříte slušné peníze, protože cena za ně se v současnosti pohybuje od 25 – 40 USD. Cena za prodloužení by se změnit neměla, ale to nebude záležet na Donuts. Poslední slovo mají registrátoři.

Jestliže jste se rozhodli na tyto domény rezignovat, tak se ujistěte, že nemáte nastavené automatické prodlužování. Většina zahraničních registrátorů totiž “ve vašem zájmu” automaticky doménu prodlouží den před expirací a samozřejmě vám celou částku strhne s kreditky/PayPal. V tomto jsou ti naši férovější a pokud si doménu sami nenastavíte na automatické prodloužení tak vám budou chodit jen upozornění.

Jedná se jen o marketingovou kampaň?

Samozřejmě otázkou je co tím Donuts sleduje. Těch deset nTLD, které se budou zdražovat nevypadá vůbec špatně. Jsou to jedny z nejlepších kousků, takže zvednout cenu nemusí být zas tak špatný nápad. Za kvalitu se platí.

Na druhou stranu může to být také snaha zbavit se problémů, které doprovází domény za pár drobných. Stále častěji se na nich objevuje spam, phishing a další nelegální aktivity, které doménu jako takovou dost shazují. Pokud nahlédneme do historie, tak kvůli podobným problémům Google penalizoval všechny weby na .info. Možná chce Donuts docílit pravého opaku. Udělat z těchto domén značku, kde bude jen kvalitní obsah. Ostatně kdo by nechal doménu, co stojí 60 USD/rok parkovat bez obsahu?

  • http://www.donuts.domains/donuts-media/blog/donuts-adjusting-pricing-for-ten-gtlds
  • http://domainincite.com/20535-donuts-to-hike-prices-50-on-some-tlds

Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

One Reply to “Donuts zdraží nTLD o 50 %”

  1. Bude se zdražení týkat i nových registrací u tzv. premium domén (1-2 znaky, vybraná angl. slova)?

Comments are closed.