Za pět dní má .vip 200K registrací za 3,2M USD

Společnost MMX (Minds + Machines Group Limited), která zaplatila 3,1M USD, aby mohla provozovat .vip oslavuje. Za prvních pět dnů bylo objednáno 200K domén .vip za 3,2M USD. Většina byla zakoupena přes čínské registrátory.

vip-podil-registratoru-20160524

Zájem o luxusní zboží v Číně roste, proto také nikoho moc nepřekvapilo, že čínští investoři po nové doméně půjdou. 200K za pět dnů však bylo celkem překvapením.

U západních domainerů prozatím budí .vip spíše rozporuplné pocity. Přeci jen pamatují si situaci z minulé dekády, kdy se třeba LLL domény na různých gTLD prodávaly za zajímavé peníze a hlavně jejich cena rostla. Jenomže pak to splasklo. Dnes si seženete LLL.info pomalu za cenu registrace, bývali časy, kdy cena za průměrnou nešla pod 100 USD.

Na druhou stranu .vip je taková mezinárodně zažitá zkratka. Mě osobně tedy  přijde ideální pro bulvár :) ale třeba na vizitkách bude vypadat určitě dobře.

Cena .vip se pohybuje u většiny registrátorů 20 až 40 USD. Probíhají však různé promo akce, kde se dá sehnat i za 10 USD na první rok. U nás je prodává Czechia za 599 CZK na rok.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup