Za kopírování textů 12 měsíční podmínka

Dneska mě na webtrhu překvapilo zajímavé vlákno Konec krádeží textů z webu – rozsudek. Po čtyřech letech dotáhl zakladatel vlákna (pod přezdívkou webdomena) do úspěšného konce spor čistého kopírování textů (ctrl+c, ctrl+v) do zdárného konce. Výsledkem je pro odsouzeného odnětí svobody v trvání 6 měsíců s odkladem na 12 měsíců a náhrada škody k tomu. Rozsudek je pravomocný.

A jaký byl postup?

webdomena si na své náklady nechal vypracovat znalecký posudek. Podle jeho slov to bylo velice jednoduché, protože jak jeho tak okopírovaná verze byly online. Ukázal svůj originál a kopii. O ceně za posudek se prozatím nezmínil. Následoval výslech na policii a pak ještě jeden u soudu. To bylo vše.

Samozřejmě těmto úkonům předcházelo ještě oslovení protistrany s žádostí o odstranění textů.

A o co vůbec šlo?

Pokud si myslíte, že se jednalo o nějaké výjimečné texty, postavené na unikátní myšlence, laděné desítky hodin se spoustou ručně vytvořeného multimediálního obsahu, tak jste na omylu. webdomena je definuje následovně:

Jednalo se o PR články, čti PR nesmysly bez nějaké zásadní přidané hodnoty…

Závěr

Pokud webdomena dokázal vybojovat spravedlnost u masově psaných PR článků věřím, že to dokáže každý z vás komu kradou texty. Takže nebojte se bojovat. Minimálně teď můžete svou šablonu, kterou posíláte kopírovačům, obohatit o odkaz na vlákno na webtrhu. Třeba se jim pak bude chtít ty okopírované texty mazat rychleji ;)


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

6 Replies to “Za kopírování textů 12 měsíční podmínka”

    1. Psal jsem to rychleji než přemýšlím, je to nedpodmíněně s odkladem
      EDIT1: Ne tak je to podmíněně, mám to správně :/
      EDIT2: Tak asi stejně blbě, má tam být podmíněně na 12.

  1. Problém je, že většina kopírovaných článků (automatickými roboty) jsou na odchycených expirovaných doménách typu .ru (typicky půjčky). A tam se člověk ničeho nedovolá.

    Nicméně je to dobrá zpráva např. pro majitele eshopů, kterým kopíruje konkurence popisky zboží.

  2. Trest je správný o tom žádná, ale podmínka…. V tom muselo být ještě něco aby to bylo kvalifikováno takto. To skoro jako vypadá jako odsouzení za krádež velkého rozsahu.

Comments are closed.