Eset hlásí falešně pozitivní JS/ScrInject.B trojský kůň

Pokud i váš web byl dneska napaden JS/ScrInject.B trojský kůň popřípadě HTML/Refresh.BC, tak se neděste. Stejný problém má Steam, jeden z největších německých deníků focus.de a spousta dalších webů (dokonce i můj cn130). Chyba není na straně webů ale antiviru Eset a posledním update.

Ne můj web není napaden JS/ScrInject.B trojský kůň pouze poslední update Eset Smart Security nějak zlobí.
Ne můj web není napaden JS/ScrInject.B trojský kůň pouze poslední update Eset Smart Security nějak zlobí.

Chyba je v poslední aktualizaci, která zlobí. Oficiální diskuzní fórum je přetíženo, takže detaily nejsou známí. Co se mi podařilo vytáhnout z Google cache, tak podobný problém se řešil minulý rok 20. listopadu 2015 a bylo doporučeno odinstalovat poslední aktualizaci virové databáze (rollback) a než se to vyřeší, tak s instalací počkat. Anebo můžete prostě počkat a nenavštěvovat falešně pozitivně označené weby.

Takže nepanikařte nestrávíte celé odpoledne čistěním napadených instalací. V každém případě neuškodí navštívit Security Scanner a projet si web jestli se tam náhodou nějaký malware nenachází.

Aktualizace 12:34 – Tak potvrzeno z Eset. Problém je v aktualizaci virové databáze 13102. Máme počkat na aktualizaci.

Aktualizace 12:41 – U ESET Remote Administrator 5 (WIN7), vede rollback údajně k starší verzi k Blue Screen of Death. Tak pozor.

Aktualizace 12:44 – V aktualizaci 13103 bylo vše opraveno.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

2 Replies to “Eset hlásí falešně pozitivní JS/ScrInject.B trojský kůň”

  1. K tomuto clanku by si nam za par dni mohol napisat aku mal navstevnost a ako sa mu celkovo darilo oproti beznym clankom. Predpokladam ze ti slo o to zachytit aktualne vyhladavanu temu.

Comments are closed.