Něco se děje s .top přes 60K registrací během jednoho dne!

Během dvou dnů (22.9.2015 – 24.9.2015) narostl počet .top domén o 60.433. Jejich celkový počet se tak dostal na 355.605, čímž se doména .top umístila na 3. místě mezi nTLD (před ní je .xyz s 1,16M a .网址 s 372K registrací). Co stojí za takovýmto nárůstem?

Přes 60 tisíc registrací .top domén nezůstal bez povšimnutí. Zdroj: ntldstats.com
Přes 60 tisíc registrací .top domén nezůstalo bez povšimnutí. Zdroj: ntldstats.com

Touto samou otázkou se zabýval magazín thedomains.com. Zjistil, že 24 % ze všech .top domén je registrováno čínským registrátorem Chengdu West Dimension Digital Technology Co., Ltd.. Tohle se mi ovšem pomocí ntldstats.com prozatím nepovedlo ověřit. Ale pokračujme dále. Podle thedomains.com jsou momentálně registrovány všechny NNNN.top a dále NNNNN.top bez 0 a 4 (význam čísel viz článek Čísla v čínské kultuře). Vypadá to, že čínští domaineři anebo řekněme domainerské společnosti se pustili i do nTLD a vidí v nich příležitost.

Nutno podotknout, že probíhají celosvětově akce na .top domény. U akreditovaných registrátorů je teď můžete získat za zvýhodněnou cenu .top od 1,65 EUR. Prodloužení se však už prodraží (cca 20 EUR). Někdo toho zřejmě využil a nabral si opravdu pořádný balík domén.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

3 Replies to “Něco se děje s .top přes 60K registrací během jednoho dne!”

  1. Jednak jsou cenové velmi příznivé akce a zároveň do .top jdou opět silně číňani. Některé zajímavé jsem také registroval..

  2. Číňani nebyli sami. Po otevření mailu od Subregu jsem 18.9. zaregistrovala (skoro) všechny domény, které bych chtěla s .cz a už nestihla v .eu ani v jiné rozumné koncovce. Jak ale vidím na grafu, ten schodek není má zásluha :-)
    Každopádně .top je dobrou příležitostí pro domainery. Domény .eu, které jsem kdysi v podobné akci koupila a pak mi bylo líto za prodloužení vyhodit peníze, jsou dnes obsazené.
    Stejné to bude za dva roky s .top

    1. jj, také taková zkušenost. Sice mám takové jako krasa.top nebo zazitky.top, ale na české klíč.slova bych u .top moc nesázel. Co půjde jsou kratší nebo smysluplná čísla.

Comments are closed.