Affiliate výzva – Kdo dá 100K CZK/měsíc

Mezi záplavou informací na Facebooku jsem si všiml TOPaffilak.cz: Cesta ke 100.000Kč měsíčně. Podobné “hecovací” akce nejsou na zahraničních diskuzních fórech zas tak vzácné a popravdě se mi moc libí je sledovat. Zvláště pokud se účastníci podělí jak jim to jde. Slouží převážně jako motivace pro ostatní, ale účastníkům často pomůže zkušenější v oboru pár věcí doladit.

Kolik se najde odvážlivců, pro největší affil výzvu roku?
Kolik se najde odvážlivců, pro největší affil výzvu roku? Vše se dozvíte na FB stránce TOPaffilak.cz

Je pravda, že výzva TOPaffilak je trochu silná káva. Dát 100K měsíčně určitě není nic jednoduchého. Pokud bychom to brali jako obrat, tak možná přes nějaké cenové arbitráže. Máme tu affilaite programy, kterým nevadí inzerce v PPC anebo alespoň neoficiálně. Jestli bychom to ale brali jako zisk, tak to už je hodně velká výzva.

Jde dát z 0 na 100K měsíčně během jednoho roku?

Tak lidé, kteří na tuto částku dosáhli samozřejmě existují, ale affiliate pro ně už zřejmě bude seriózní podnikání. Nejlehčí cestou by asi bylo vydat se směrem kupónových portálů. Propagace pak všechny formy reklamy, nabrat emaily, fanoušky na sociálních sítích a newslettrovat jak o život. Na SEO bych v tomto případě nevsázel.

Na druhou stranu, osobně ale reálnost nedokážu posoudit. Moje rekordní měsíční příjmy z affilu se přehouply jen párkrát přes 10K za měsíc. Vše navíc ale šlo přes obsah a velká část z provizí za sehnané partnery, kteří měli dobrý měsíc. Šlo by to vůbec škálovat 10x? Reálně si to nemyslím. Jak jsem psal je to založeno na obsahu a psát 10x víc obsahu a propagovat jej také 10x, to už by bylo moc. To už bych těch 100K měsíčně spíš dal prodejem reklamy :)

Tahle otázka by asi byla spíše pro zkušené affiláky, popřípadě affiliate manažery.

Motivace, motivace kam se jen podíváš

Osobně si myslím, že pokud se toho někdo dobře chytne a předvede nám fakt dobré blogování jako za starých dob weblogů, tedy kompletně popíše svou cestu i třeba neúspěšnou, tak si může udělat hodně dobré jméno. Pomocí moderních infoproduktů anebo klasických ebooků, na tom možná vydělá ještě víc než na affilu. Jó osobní brand letí už pěkných pár let.

V každém případě ta motivace pro ostatní by rozhodně stála za to. Nějak se nám totiž se starým Webtrhem komplet vypařila. Většina zajímavých osobností se přesunula na Twitter, ale tam chybí pořádná interakce a hlavně tam není prostor. Navíc se jedná převážně pořád o jedny a ty samé známé tváře. Nové tváře také nikde :/

Mno a právě takováto výzva by mohla znovu nastartovat éru medového Webtrhu, na kterou tak rád vzpomínám. Popravdě mi je jedno jestli to bude na FB skupině, diskuzním fóru anebo si každý založí blogísek. Já chci sledovat motivační úspěchy či neúspěchy a psát o nic :)


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

16 Replies to “Affiliate výzva – Kdo dá 100K CZK/měsíc”

  1. Teoreticky udělat v českém afillu EBITDU z nuly na 100k za rok téměř nelze a osobně jsem se taky nikdy nepřehoupl přes nízké desítky tisíc. Ale mám rád lidi, kteří nevědí že to nejde a jdou to zkusít a povede se jim alespoň příblížit :-)

    Pravda je ovšem taková, že přes klasické kamenné podnikání šikovně podporované online to jde značně snáz. Jenom jde o to najít si tržní niku, která je dostatečně specializovaná na to, aby se v ní nikdo moc nemotal.

  2. Tak ono než o skutečnou výzvu jde o chytrou propagaci Affilo sítě ;-). Jinak jsem docela skeptický; vím, že 100k jde dosáhnout, nicméně spousta podobných akcí v minulosti skončila dost neslavně (Rybí challenge, Stovkazarok.cz, panzero, bronzi…).

    1. Tak Bronzi to myslím dával přes AdSense. Ale přes 100k/měsíc měl, pokud se pamatuji.

  3. Ja jsem delal pres 100K na affilu prave pres ty PPC arbitraze, jinak to asi nejde. Ale kde jsou ty casy. Pak mi google zablokoval adwords, ze jsem pry spammer a navic rozumny affil co umoznuje PPC i direct linking, uz skoro zadny neni.

      1. Koukal jsem na to, ale tam mate jen pradlo a boty. S tim se v CR konverze netrhnou..

  4. Ahoj Drago, díky za článek, docela překvápko :o)
    Motivace, to je to, co lidem chybí, tak snad se nám ji podaří ji lidem předat, že to má cenu dělat. Sám jsem příkladem, že to jde, a jde to ze SEO. A to jsem začínal na daleko nižších provizích, než v AFFILO nabízíme.

    Zároveň děláme vše pro to, abychom to našim partnerům usnadnili. Kampaně, které teď máme, jsou víceméně pilotní, na kterých jsme systém ladili, další kampaně přibudou brzy :o)

    Nechceš to u nás také zkusit, hledáme SEO mistry, kteří se toho nebojí ?!?

    V rámci TOPaffilák nabídneme mentoring těm, kteří budou mít zájem.

    1. V takovýchto aktivitách ti fandím a rád je podpořím. Je zde velký prostor pro propagaci affiliate. Určitě zkus rozhovory s účastníky a průběžně i zveřejňovat jak jim to jde. Pokud bude akce úspěšná tak možná najmout nějakého ghostwritera ať napíše knížku anebo rovnou natočit dokument či nízkorozpočtový film. Potřebujeme novou generaci affiláků pořádně vyhecovat :)

      Co se týká mě, tak popravdě jsem o tom chvilku přemýšlel, ale do takové výzvy se musí vložit všechno a já mám teď jiné aktivity :)

      1. Rozhovory mám v plánu, uvidím, jak bude kdo sdílný. Zbytek je ve hvězdách, ale až k natočení filmu moje myšlenky nevedly :-D

        Připravujeme ještě nějaké vychytávky, které ušetří spoustu času se spuštěním affiliate katalogu s produkty, třeba tě to rozhoupe ze zúčastnit :o)

        Uvidíme se za týden v sobotu, tak popovídáme ;-)

  5. Sledovat to bude určitě zajímavé, ale osobně si myslím, že ta meta je pro ČR dost vysoká. Když se kouknem na vyplacené provize některých programů, které to zveřejňují. Zajímavé by to bylo spíš nějaký takový závod pro cizí trhy. Jsem velký vlastnec a moc se mi líbí myšlenka čechů coby majitelů affil webů, které “daní” zahraničí :). Nemluvě že kdyby jeli do podobných nik, tak by to mohli v budoucnu využít k prolinkování a získani síly pro další expanzi. Ale chápu že toto nebudou organizovat kluci z Affilo.

  6. Z pohledu obratu to rozhodně není vysoká meta, naopak, jen na finančních produktech prostřednictvím PPC a jiných PK je obrat 100k+ zcela běžná věc a je to pouze o budgetu a samozřejmě správně nastaveného know-how. Na druhou stranu z pohledu čistého zisku i po zdanění je to už poměrně silné kafe a pokud není fokus na nějaký affil s vyššími provizemi (viz. Ivanova akce na MBA), pak se k tomu přiblížit znamená budování a navyšování leadů, čas a hodně trpělivosti…

    Nápad super, akce hezká a držím palce všem kdo se zúčastní, čím více affiláků v ČR, tím lépe, aneb každá konkurence = dobrá konkurence.

  7. Ak myslíš kupónový web niečo ako tento http://www.slevovy-kod.cz/ tak 100k je aj tu ďaleko. Zrejme len ak niekto robí do XY tém a má k tomu rôzne weby a kanály

  8. Rád se tady také pochlubím se svým kupónovým webem http://kuponik.cz (škoda, že Drago tu má jen nofollow :-) ) Ale aspoň už víte, když budete příště něco kupovat, jak podpořit novou generaci affiláků :-)
    Tento bude generovat stovek více, ale bohužel ne tisíců. Kupónový web je trošku otročina, když přidáš obsah, za měsíc je neaktuální. Navíc i v tomto odvětví je velmi silná konkurence.
    Na CZ poměry 100k netto z affilu je šíleně vysoká hranice. Jasné ale je, že to jde a ti co to dokázali si své know how tvrdě brání. Chce to prostě zkoušet co funguje a co ne a tím nemyslím jen hledání nových longtail nik. Právě díky blogování a zveřejňováním příjmů si spousta affiláků tak trošku vylámala zuby – viz Bronzi. BTW velmi by mě zajímalo, zda je online dnes jeho denním chlebem nebo někde hákuje? Bohužel ani Pepa Kroupa nebo PanZero už nepublikují a mně samotnému trošku chybí motor. Vždy, když vyšel jejich nový blogpost, nabral jsem nový vítr do plachet a zamakal. Tak pro mě určitě tato soutěž je velmi přínosná i jako z pohledu pouhého diváka.

    1. Někdy je tu nofollow a jindy follow. Záleží na tom jak se aktualizuje šablona. Většinou toto období využiju k testování jestli web neposkočil nahoru anebo dolů. Kdo si chce koupit odkaz/reklamu může využít tu podčlánkovou. Anebo přinést velice kvalitní know how formou guest postu :)

  9. Díky za článek a zajímavou diskuzi. Stojí to za zamyšlení, protože chci, aby weby slušně vydělávali a jak vidím, tak affil není asi to pravé ořechové.

Comments are closed.