Propagační videa států nejen pro sociální sítě

Včera večer po náročném dnu mi už scházelo jen dokončit pár věcí na sociálních sítích. Jak většinou nesledují, co se děje na timeline zaujala mě diskuze, kterou rozjel Duben. Tématem bylo promo video Gruzie, které připomíná spíše videoklip moderní popové kapely. Těžko to popisovat to musíte vidět …

https://www.youtube.com/watch?v=ujo65bBRQ4I

Shlédnutí: 1,7 milionů

Je to chytlavé a teprve po první minutě začnete tušit, že se jedná o promo video, když se začnou objevovat stavby. V druhé polovině to tanečníci “rozjedou” přímo v historických památkách a je jasno. Poslední minuta už utíká rychle a jeden záběr střídá druhý. Teprve před koncem se objeví text Georgia, Unforgettable energy of freedom. Chytlavá hudba, hezká choreografie tanečníků v národním oblečení a záběry na stavby ať už nové či staré zanechají v člověku opravdu dobrý, reprezentativní pocit.

Napadlo mě jestlipak něco podobného má i Česká Republika. V diskuzi se na porovnání objevilo video Jihomoravského kraje z roku 2015.

Shlédnutí: 27 tisíc

Což je trochu extrém na porovnání :) Přeci jen stálo 130 tisíc CZK a promo video Gruzie bylo určitě dražší.

Podíval jsem se proto přímo po propagačním videu České Republiky. Tady je:

Shlédnutí: 5 tísíc

V téměř pěti minutách uvidíte různé památky Česka za doprovodu odpočinkové hudby. Natočené je profesionálně a myslím, že neurazí. Aby se nejednalo jen o slideshow s hudbou je prokládáno záběry turistů a navozuje dojem, že jste jedním z nich. Přiznám se, že mě ale po chvilce přestalo bavit, protože to bylo fádní. Ale to je můj osobní dojem.

Chvilku jsem ještě pátral a po pár tipech se dostal na údajně nejlepší propagační video českého kraje. Jedná se o promo video pro Plzeňský kraj z roku 2015.

Shlédnutí: 25 tisíc

ACT media, která klip představila vsadila na jistotu. Majestátnost prezentuje záběry seshora, některé záběry působí mysticky, detaily na symboly a vše doplnila o skvělou hudbu. Občas uvidíte procházející lidi, kteří se stávají součástí scény. Většinou se jedná o dvojici. Na mě osobně video působí velice dobře i když trochu delší. Umím si však představit, že v kině s 3D brýlemi a díky hudbě, bych si toto video opravdu vychutnal.

Při hledání a procházení propagačních videí jsem narazil i na jeden soukromý počin, který má za úkol prezentovat slovenské hrady s název Castle run. Skupina freerunerů probíhá přes slovenské hrady a součástí scény jsou i lidé v dobových kostýmech. Celý seriál má 8 dílů, bohužel na můj vkus s ne příliš vhodně vybranou hudbou, která se nedá poslouchat. Ne že by se mi nelíbila, prostě je mi nepříjemná. U experimentální epizody 3 (Assassins VS. Spartans), je však použit soundrack z Assassins Creed a to už je jiná káva :)

Shlédnutí: 28 tísíc

Ano působí to jako trailer na film, ale při shlédnutí jste si spojili počítačovou hru Assassins Creed, Sparťany a hrad Beckov.

Po shlédnutí dalších propagačních videí si myslím, že základem jsou kvalitně natočené záběry, vhodně zvolené scény a atmosféru dotváří skvělá hudba. No a pak už je to jen o nápadu, protože na základě toho se klip bude promítat jen tam kde si to zaplatíte, anebo jej lidi budou sdílet na sociálních sítích :)


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

One Reply to “Propagační videa států nejen pro sociální sítě”

  1. Ale aj to najkrajšie video, prezentované napríklad na Eurosporte je nanič, keď cesty k turistickým krása sú rozbité, ubytovanie mizerné a drahé, služby na úrovni sedemnásteho storočia a ani domáci nechcú dovolenkovať na Slovensku a utekajú v lete k moru a v zime do Álp. To sú potom vyhdoené peniaze a možno že vyhodené správnym Smerom. Viac o SK prezentačnom videu je na mojom webe.

Comments are closed.