Zlatá doména bude stát 100 USD na rok

Příští týden si budete moct zaregistrovat opravdu zvláštní nTLD. Jedná se o doménu .gold a ročně za ní zaplatíte zhruba 100 USD.

Někdo vtipně zahlásil – 12 domén .gold vás vyjde zhruba na unci zlata. Ačkoliv je zlato kovem, který symbolizuje luxus, je otázkou jestli to bude platit i o doméně .gold. Jak se doposud ukázalo, lidé jdou spíše po levnějších doménách.

Na druhou stranu na dražších doménách se často nachází kvalitnější obsah. Přeci jen je rozdíl nechat ležet ladem doménu, co vás ročně vyjde na 125 CZK a doménu za 2,5K CZK. To už tu motivaci prostě někde najdete. Dá se předpokládat, že domén .gold tak bude parkovat jen minimum. Což je nepochybně super, ale možná je lepší když jen na 200 tisících doménách z milionu něco je, než na 2 tisících dejme tomu z 2,5 tisíc. Stále platí, že základem pro nTLD je dostat se do povědomí veřejnosti. Zatím se to pořádně nepovedlo ani .xxx a ta má podle mě nakročeno ze všech nejlépe.

Btw když už píšu o nTLD. Dneska mi dorazila nabídka od Moniker na doménu .xyz za 1 USD. Momentálně je jich registrovaných téměř milion, většina z nich expiruje, protože jejich převážnou část lidé dostali zdarma bez jakéhokoliv svého přičinění. Než však budou smazány, zřejmě se .xyz stane první nTLD, která dosáhne na metu 1 milionu registrací.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

One Reply to “Zlatá doména bude stát 100 USD na rok”

  1. Kdo chce být opravdu exkluzivní, může si zaregistrovat doménu .RICH, která stojí v přepočtu kolem 50 tis. Kč/rok. :-) Jinak .XYZ není jediná doména, která se prodává za babku. Minulý týden nabízelo GoDaddy registraci domén .WEBSITE a .SPACE také za 1 USD/rok. Dle statistik na ntldstats.com jde do kopru hlavně doména .GURU, kde je za poslední dva měsíce úbytek cca 15 tis. domén.

Comments are closed.