Facebook spouští podporu pro Gif

Facebook dlouhou dobu odmítal podporovat animované obrázky ve formátu gif. Místo toho dával přednost všemožným videím, které se bez problému pouštěly sami. Tedy naštěstí jen obraz, zvuk byl vypnutý. Jeho konkurence přitom s gif nemá problém. Krátké animace jsou přitom stále více rozšířené napříč různými komunitami.

Pokud občas zavítáte na některý z větších webů se zábavným obsahem, určitě vám neunikl nárůst animovaných obrázků za poslední rok. Ne že by nahrazovaly klasické internetové mémy, ale často jsou součástí diskuzí, kde nahrazují klasické emotikony. Popravdě se vyplatí tomuto trendu věnovat nějaký čas, protože pokud máte zvláště mladší publikum můžete získat nové fanoušky a upevnit stávající komunitu.

Co se týká Facebook, tak ten od dnešního dne animované gif podporuje. Ovšem zatím jen u vybraných účtů a musíte splnit některé podmínky. Předně nelze gif nahrávat stejně jako fotky. Je třeba je nejdříve umístit na internet a dát do příspěvku odkaz. Jakmile se obrázek k příspěvku připojí, můžete odkaz smazat. Viz. instruktážní gif :)

instruktazni-gif

Animace se na rozdíl od videa nespustí ihned. Uprostřed publikovaného obrázku se objeví tlačítko “GIG”, na které je nutné kliknout.

Rozhodně nové možnosti animací nepodceňujte. Mohou mít velmi velký dopad na zapojení fanoušků.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

One Reply to “Facebook spouští podporu pro Gif”

  1. Jedná vec by ma zaujímala, že prečo sa facebook gifom tak dlho vyhýbal, určite to malo nejaký svoj opodstatnený dôvod. A nechápem aj tomu vkladaniu, prečo to urobili tak komplikovano ? A keď už to majú nastavené tak že videa na nástenke sa súšťaju samé čo je dosť otravné tak prečo sa gif tiež nespustí sám ?

Comments are closed.