Facebook Safety Check v akci

Facebook umožňuje v případě velkých živelných pohrom zjistit zdali jsou vaši přátelé, kteří se v zasažené lokalitě nachází, v pořádku. Tato aplikace se nazývá Facebook Safety Check a momentálně je aktivní pro zemětřesení, které zasáhlo Nepál.

Facebook vytvoří seznam lidí, kteří jsou v dané lokalitě. Pokud je člověk, kterého máte v přátelích na seznamu jste na to upozornění. Zároveň vás Facebook vyzve, abyste pro ostatní jej označili, že je v pořádku – pokud se vám samozřejmě ozval. Jakmile jej někdo označí, uvidí to i ostatní, kteří jej mají v přátelích.

Vypadá to zhruba následovně:

 

Myšlenku využít sociální sítě v případě hromadných pohrom představil Facebook v roce 2011, po masivním zemětřesení a následných tsunami v Japonsku, kdy byla situace nepřehledná.

Současná verze zjišťuje zdali jste v dané lokalitě podle místa uvedeného ve vašem profilu, využití služby Nearby Friends anebo pokud právě používáte tamní internetové připojení.

Využití tak velké sociální sítě jako je Facebook pro tyto účely je podle mě velmi dobrý nápad. Pomůže nejen uklidnit rodinu a známé, ale také může zjednodušit práci úřadů a záchranářů. Ke každé události je přiřazeno telefonní číslo tísňové služby a informace o tom co se vlastně děje.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

3 Replies to “Facebook Safety Check v akci”

  1. Myslenka velmi pekna, nicmene nutnost byt online pro postizene v dane oblasti vyuziti o neco snizuje.

    1. Přesně tak, souhlasím. S tím online připojením bude asi pravděpodobně problém, stejně jako, že při katastrofách vypadávají telefony…

  2. Kdyby to mělo zachránit jediného člověka… tak budem šmírovat lidi a oni se ještě rádi přihlásí. Jak to pomůže tomu člověku v Nepálu, že my ho tady na facebooku označíme?

Comments are closed.