K retweetům můžete přidávat vlastní komentáře

Už nějakou dobu jsem občas zahlédl podivně vypadající příspěvky na Twitter. Původně jsem si myslel, že se jedná o nějakou novou formu Twitter cards, která umožňuje přidat svůj komentář k existujícímu článku. Nakonec se z toho ale vyklubalo úplně něco jiného. Twitter přepracoval jednu z nejdůležitějších funkcionalit Retweet.

Pokud kliknete na retweet u příspěvku, Twitter vám automaticky nabídne možnost přidat vlastní komentář o délce 116 znaků. Doposud byla přitom jediná možnost, zkopírovat původní obsah a přidat k němu vlastní text, což bylo u převážné většiny příspěvků, vzhledem k omezení 140 znaků na tweet, velice omezující.

Nová verze vám ubere jen 24 znaků, takže máte dostatek prostoru vyjádřit se k myšlence autora, popřípadě jí doplnit.

Nová možnost retweet umožňuje přidat 116 vlastních znaků a efektivně se přiživit na nápadu někoho jiného :)
Nová možnost retweet umožňuje přidat 116 vlastních znaků a efektivně se přiživit na nápadu někoho jiného :)

Nové vylepšené retweetování na jednu stranu vítám, protože umožní lidem více se zapojit do dění. Spousta lidí využívá Twitter jako rychlé zpravodajství. Reportéři přes něj zase sbírají prvotní informace. Na tweety zpravodajů teď mohou lidé reagovat a doplnit či opravit zveřejněné zprávy.

Vidím v tom i šanci pro větší propagaci služeb a produktů. Když někdo svým příspěvkem vytvoří „poptávku“ můžete jej retweetnout a přidat k tomu „nabídku“. Přeci jen Twitter je velice otevřená sociální síť. Žádné vlastní firemní stránky či skupiny neexistují. Cokoliv napíšete je určeno celému světu. Nelze nikoho vyhnat se slovy: „Toto je naše stránka, běžte si na vlastní.“ Myslím si, že s tím bude ještě hodně zábavy :)

Na druhou stranu nezanedbatelná část uživatelů Twitter, jen pasivně konzumuje obsah. Jediná jejich aktivita je občas kliknout na retweet a favorite. Je tedy otázkou zdali nutnost dvou kliků nesníží i tu jejich občasnou aktivitu.

Ještě jedna zajímavost na závěr. Nevím jestli se jedná o bug anebo je to úmysl, ale pokud něčí příspěvek retweetnete s komentářem, tak se původnímu autorovi nezapočítá do statistik jako retweet.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

One Reply to “K retweetům můžete přidávat vlastní komentáře”

  1. Ono se vlastně změnilo jen zobrazení tweetů obsahující odkaz na tweet. Není to ani mention ani retweet, ale jen tweet s odkazem. Dost se tím kompiluje sledování kam tweety dosáhnout a co se s nimi děje. Mám pouze informaci že můj tweet byl takto „retweetnut“, ale o veškerých dalších interakcích se už nedozvím.

Comments are closed.