Cenné domény se stále dají registrovat

Často slýchávám, že nemá cenu začínat s doménami, protože už jsou všechny dobré dávno rozebrané. Vlak prostě ujel a nemá cenu to řešit. Jistě dvouznakové .cz anebo trojznakové .com si dneska už nezaregistrujete. Ale stále máte celkem slušnou šanci získat doménu, která se za pár let může prodat i za stovky tisíc.

Přitom je to jednoduché. Stačí být kreativní, sledovat trendy a zbytečně neváhat. Každý rok vznikají nová slova, která charakterizují určitou službu anebo produkt.

Uvedeme si hned pár příkladů, včetně roku registrace:

Název .cz .eu .com
Mikropujcky 2004 2011 2014
3Dtelevize 2009 volná 2012
3Dtiskarna 2009 2012 2013
Tablet 2007 2006 1997
LTV 2009 2006 1997
SmartTV 2011 2008 1994
Cloud 2008 2006 2000
4Ktelevize volná 2014 2015

 

A jak se takovéto domény získávají? Většinou je to opravdu o sledování trendů. Ale nemusí to vždy stačit. V zahraničí je běžné, že se třeba sledují nově registrované patenty. Často musíte vsadit na teoretické názvy anebo dva koně – HD DVD vs Blu-ray. Ve výsledku z toho nemusí být vůbec nic. Na druhou stranu buď vsadit na nějakou potenciálně zajímavou technologii anebo si koupit los a doufat ve výhru stovek tisíc?

Samozřejmě je nutná i kreativita. Někdy se technologie chytne v úplně jiném odvětví než pro kterou byla plánována. Například inteligentní plastelína měla původně sloužit k pogumování kol letadel a podrážek vojáků během 2. světové války. Nakonec se z ní stala hračka.

Možná už přemýšlíte nad nějaký trendem budoucnosti. No vzhledem k obrovským technologickým investicím to může být třeba virtuální realita. Tam je potenciál nejen v technologii ale i službách. Určitě nám nové brýle či helma umožní nahlédnout do internetu.

Na zahraničních fórech pro domainery se poměrně často probírají domény k určitým trendům či technologiím. Lidé se chlubí co si registrovali a vyměňují si odkazy na články a občas i vědecké práce. Pokud se chcete inspirovat zkuste třeba diskuzi na namepros.com.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

8 Replies to “Cenné domény se stále dají registrovat”

  1. Spousta kvalitních .cz domén je stále volná, i ja jsem tento rok registroval několik velmi kvalitních .cz domén, např. Dromedar.cz, za 150kč myslím slušná domena.. takze volných cz domén je dost.. a často jsou volne i pekne generické domény.. a netýká se to jen nových technologií, ale domén obecně..

    1. Dromedar.cz? Jaký spatřuješ přínos u této domény? Pokud mne paměť neklame, dromedár je česky velbloud. :)

      1. Pro nekoho nesmyslna, pro jineho pekna.. to plati o doménách obecně :) spatřuji v tom následující:

        1) na cestovatelky portál pěkná, lepsi než nejlepsicestovani.cz.. je zapamatovatelna..

        2) existuje spousta hnutí s dannym názvem, takze mohu kdykoliv prodat..

        3) ma přes 10let historii, a to se počítá

        4) i bez jakehokoliv marketingu ma 50uip měsíčně

        Me to za cenu jednoho menicka přijde rozumný kup.. :) myšlenka byla taková, ze i pekne domény se v dnešní době dají registrovat..

    2. Když jsem hledal nějakou doménu s pixwords tak jsem se nestačil divit, co na nich za divy je. Zajímalo by mě, jestli je po 5 letech pustíte nebo najdou své kupce. Když chci něco zajímavého registrovat, tak není volná, ale obsah většinou chybí :) musel jsem se spokojit s http://www.mojepixwords.cz a mypixwords.com

  2. Příslušnou doménu sice registrovanou nemám, ale již několik let doufám, že se konečně rozjede cestování pomocí teleportu :-)

  3. Vývoj nových technológií a všetkého ostatného sa nikdy nezastavý, preto aj nové domeny sa stále oplatí registrovať. Prípadne stačí využiť aj trochu kreativyty a objaviť fakt pekný názov pre domenu, ktorý ešte nikdy nikoho nenapadol.

Comments are closed.