Zajímavý affil Mixturam

Facebook zrovna nepatří mezi moje zdroje zajímavých novinek. Podle hesla výjimka potvrzuje pravidlo, jsem zahlédl příspěvek od Jakuba Machali, který se zmínil o novém affiliate programu Mixturam, kterému dělají kompletní internetový marketing pro Českou republiku. Nějak jsem to nebral vážně (co zajímavého by také mohlo být na FB že?), ale když se slovíčko Mixturam začalo objevovat z více zdrojů nedalo mi to a koukl jsem na něj.

Je to originální

V krátkosti je Mixturam eshop, kde si můžete na míru namíchat vlastní tablety. Aby to bylo ještě více “personalizované” nechají vás si vytvořit pro vlastní směs název či popisek na etiketu. Všechno podstatné je v následujícím videu.

Proč se mi to líbí

Affil nepatří mezi moje hlavní příjmy. Na druhou stranu pár desítek tisíc na něm za rok vydělám. Většinou jej využívám spíše pasivně jako náhradu za nevyprodanou reklamu, kde si vede lépe než PPC. Samozřejmě mám i pár webů postavených pro testování různých affiliate programů. Popravdě mi vždy ale nejvíc vydělaly odkazy přímo z článků a recenzí.

A právě tady vidím největší sílu Mixturam. Ačkoliv umí automaticky vytvořit vhodné pilulky na míru, tak můžete využít aktuální trendy a na nich postavit vlastní kampaně. Připočtěte k tomu vlastní znalosti, tedy know how, a zákazníci se budou muset pravidelně vracet na váš web pro informace.

Jednoduchý příklad. Mám web o zdraví a kráse a v něm pravidelnou rubriku jak si pomocí Mixturama namíchat aktuální pilulky pro danou sezónu. Začátkem roku to bude posílení imunity a hubnutí (nachlazení, pozůstatky vánoc), druhý kvartál opět hubneme a regenerujeme, léto je třeba se lépe opalovat a zlepšit spalování organizmu, na podzim posilujeme imunitu a nervy na předvánoční shon. Uznávám nemám dost know how. Ale není to nic co by se nedalo rychle dohnat.

Navíc jsou tu aktuální události. Jakmile se v nějakých magazínech začne probírat, že studenti užívající Guaranu zvládají lépe maturity, tak rychle zareaguji a namíchám mix Guarany s trochou Ženšenu, vytvořím článek s infografikou a jdu podat pomocnou ruku maturantům, kteří to probírají na diskuzních fórech a Facebooku.

Prostě se mi to líbí. Mixturam nemusí být jen o tom, že pasivně předprodáváte výrobky, ale aktivně se podílíte na jejich tvorbě. Prodáváte svoji verzi s vašim know how.

Pojďme se zeptat u zdroje

Když už se Jakub podílí na propagaci celého projektu, tak mě napadlo využít příležitosti a zeptat se ho na některé informace, nejen k Mixturam.cz ale i affiliate programu.

Jak se takový affiliate program vlastně připravuje?

Vlastně to není nic extra složitého, když pominu technické řešení pro zpracování partnerských odkazů a sledování konverzí, jde vlastně hlavně o čísla (výše provize, jež se vyplatí oběma stranám, minimální výše výplaty a podobně) a o co nejlákavější prezentační web. Doufám, že se partner.mixturam.cz povedl a že udělá, už tak lákavou nabídku, ještě lákavější.

Jede Mixturam na vlastním affiliate řešení anebo se použilo už hotové?

Záměrně jsme sáhli ke kompletně vlastnímu řešení, potravinové doplňky Mixturam jsou poměrně unikátní produkt a chtěli jsme mít dostatek flexibility pro budoucí rozšíření funkcí programu (což je nyní moje priorita). Už teď chystáme třeba widgety, kde bude možné namíchat si základní směs už v rámci partnerského webu a na Mixturam.cz si v podstatě přijít jen objednat.

Jaká je výhoda samostatného programu oproti už připravené affiliate síti?

Mimo výše zmíněné flexibility jsou to také náklady na provoz (o to více můžeme dát partnerům), kontrola nad veškerými osobními daty klientů (takže je nevědomky neposkytujeme třetí straně) a také schopnost rychle inovovat a přinášet nové zajímavé nabídky.

Provize je 12 %, jak se k tomuto číslu došlo?

Snažili jsme se zvolit co nejvyšší číslo s ohledem na výrobní a provozní náklady. Navíc při základní objednávce je provize rovných 100 Kč, což se docela hezky počítá i potenciálním partnerům.

Mixturam je velice zajímavý projekt, dá se cílit na širokou skupinu lidi. Máš už nějaké výsledky která je ideální?

Za tvůrce Mixturam děkuji za pochvalu. Dle našich dosavadních zkušeností převažují ženy v podstatě ve všech věkových kategoriích. V žádném případě bych ale nezatracoval ani muže, pro než je k dispozici také celá řada suplementů. Mixturam je díky personalizaci balení také velmi vhodný jako dárek, ať už k blížícím se Vánocům nebo k jakékoli jiné příležitosti.

Je v nabídce Mixturam nějaká složka či už připravený produkt, který se nikde jinde nedá snadno koupit?

Jedinečný je hlavně produkt jako takový, nikde jinde si nemůžete namíchat potravinový doplněk přesně podle potřeb. Samozřejmě nežijeme v ideálním světě a není možné říct, že pilulka po třetině chlorelly, kolagenu a ženšenu vyřeší vaše problémy s imunitou, klouby a v sexuálním životě zároveň, ale je to rozhodně zajímavá možnost, jak pomoci svému zdraví.

Jaké metody propagace budou fungovat u affiliate programu Mixturam? Jak vydělat balík? :)

Držel bych se osvědčeného postupu, neboli nelhat a nekrást :), tj. pokud se náš partner zaměří na časté problémy nebo populární suroviny, podá o jejich prospěchu lidskému organismu pravdivé informace a ještě to navíc všechno dokáže dobře zpropagovat, je na úspěch zaděláno. Samotný Mixturam.cz nám v poslední době vykazuje skvělou konverzní míru.

Vím, že je ještě brzo, ale už je nějaký affiliate partner, který začíná vydělávat hezké peníze?

Jsme opravdu na začátku, ale jak už jsem napsal výše, web má dobrou konverzní míru, takže zjednodušeně stačí přivádět dostatek relevantních návštěvníků a je z půlky hotovo. O zbytek se už postaráme my, ať už skvělou podporou nebo přehledným webem.

Plánuje se nějaké školení, studijní materiál anebo podobné věci?

Vidíš, to mě ani nenapadlo… Proč ne, do budoucna bychom mohli affiliate partnerům nabídnout přehledy nejprodávanějších surovin v mixu, připravené fotografie a mnoho dalšího. O offline školení zatím neuvažuji, ač bych to do budoucna rozhodně nevylučoval.

Má Mixturam svého affiliate manažera, kterému mohou posílat affiláci dotazy?

Jasně, shodou okolností, světe div se, jsem to já :), jakékoliv otázky, problémy, připomínky i tipy mně neváhejte psát na partner@mixturam.cz nebo přes kontaktní formulář na webu.

Nějaké sdělení pro čtenáře 404M na konec?

Budoucnost není v aluminiu, ale v Mixturamu! To možná už trochu přeháním, ale přeji čtenářům hodně úspěchů v affiliate businessu, ať už s naším přispěním nebo bez něj. V neposlední řadě taktéž děkuji autorovi, Dragovi, za vytrvalé publikování zajímavých článků.

Závěr

Produkt od Mixturam je super, provize také není špatná – 12 %, co by bylo třeba doladit je určitě rozhraní pro partnery. V samotném uživatelském účtu máte jen přehled o stavu zakázek. Prokliky a případné imprese si tak budete muset měřit sami. Odkazy je třeba vygenerovat na zvláštní adrese. Jako ID partnera je použit váš login. Lepší by byla určitě nějaká změť znaků. Co se týká nástrojů zatím je k dispozici pouze několik bannerů. Do budoucna jsou však přislíbené další nástroje.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

8 Replies to “Zajímavý affil Mixturam”

  1. Super diky za tip. Určite sa registrujem do affilu Mixturam a uvidíme ako sa to vyvinie.
    ešte raz v%daka

  2. Díky za zajímavý tip. Vypadá to bombasticky, v porovnání s klasickým affilem na nejrůznější doplňky.

  3. To se mi líbí :) Určitě zkusím, díky za článek! :)

  4. Škoda že aj na Slovensku nie je niečo podobné.. Moc tu na výber s affilu nie je.. Snáď sa to do budúcna zlepší.

  5. Hmm,keď tak rozmýšľam, tak toto je super nápad…a ako pozerám, majú aj slovensku mutáciu webu s dopravou na Slovensko, takže vhodné aj pre (mňa) slovenské affil projekty..

  6. Máte někdo bližší zkušenosti s tímto programem? Docela mě ten nápad zaujal. Zajímalo by měl jak rychle vyplácí provize, případně konverzní poměr. Díky

Comments are closed.