Photo.com cílem UDRP

Aby se stala cílem UDRP doména, která se prodala za 1,25 milionů USD se nestane každý den. Společnost Fotocom Société Anonyme se rozhodla zahájit doménový spor o jednu z nejdražších domén na světě – photo.com, protože je podobná s jejich foto.com. Photo.com byla v roce 2010 prodána za 1,25 milionů USD přes Moniker. Její dnešní cena, tak bude vyšší.

Doménové spory se řeší pomocí UDRP (Uniform Domain-Name Dispute-Resolution Policy) od roku 1999. Jedná se o arbitrážní řízení a má řešit spor rychle a bez zbytečných nákladů v porovnání s klasickou soudní cestou. Výsledek by měl být znám maximálně do dvou měsíců. Účelem samozřejmě je ochránit majitele ochranné známky.

Problémem s arbitrážemi je však takzvaný reverse domain name hijacking. V podstatě jde o to, že si pořídíte ochranou známku za účelem získání domény. Samozřejmě to platí i když je doména podobná (zaměnitelná) s ochrannou známkou. Což může být i tento případ. Teoreticky by tak toto byl pokus o získání zatím nejdražší domény přes reverse domain name hijacking v historii internetových domén.

No uvidíme jak to dopadne.

Zdroj


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

3 Replies to “Photo.com cílem UDRP”

  1. Viete, čo je to desať právnikov na dne mora?

    Dobrý skutok :D

    Na tento vtip si spomeniem vždy pri čítaní podobných článkov. Čo keď sused zaháji abitráž preto, že moja motorka sa veľmi podobá tej jeho a on si ju kdesi dal registrovať? Nepripadá vám tento svet už chorý?

  2. V podstatě jde o to, že si pořídíte ochranou známku za účelem získání domény. ??? to jako automaticky neplatí že když ta doména byla registrovaná již v době kdy ochranná známka ještě nebyla tak smolík?

Comments are closed.