Na Twitter je 23 milionů robotů a s některými je fakt sranda

Víte co mě vždy zaujalo. Kdykoliv někdo v médiích zmíní sociální síť, tak se všem vybaví Facebook. Jenomže velká část nejžhavějších zpráv proletí světem přes Twitter. Jedna nasdílená fotka se může dostat k největším vydavatelům zpráv do pár minut a změnit svět. Tak proč je vlastně Facebook sociální síť číslo jedna ve všech médiích?

Twitter je velmi zvláštní. Každý se může stát díky 160 znakům celebritou, je naprosto normální být stalkerem a cokoliv napíšete může během několika minut obletět svět. Není se čemu divit, že i roboti, kteří na Facebooku jsou na obtíž, tak na Twitter mají více followerů, než celá naše poslanecká sněmovna dohromady.

Za poslední čtvrtrok přibylo na Twitter 16 milionu aktivních účtů. Celkem tak aktivně twítuje 271 lidí. Tedy 248 milionů lidí a 23 milionů robotů. Zřejmě většina z nich nebude nijak zvlášť užitečná a jejich jediným účelem je získávat více a více lidí, aby jim mohl pravidelně posílat reklamu. Na druhou stranu najde se spousta užitečných robotů, kteří vám pomohou anebo pobaví.

Zábavní roboti na Twitter

@Betelgeuse_3 je jednoduchý robot postavený na open source skriptu chatterbot. Když napíšete Beetlejuice, Beetlejuice, BEETLEJUICE!! tak vám odpoví IT’S SHOWTIME!.  Vzhledem k tomu, že má 13K followerů, tak si můžete alespoň zlepšit Klout score :)

Podobně funguje i @KingLeonidaz_, který na This is madness zareaguje MADNESS…? This is SPARTA!

Na rozdíl od nich má @StealthMountain celkem zajímavou myšlenku. Opravuje totiž gramatickou chybu u slovního spojení sneak peek. V ČR by se určitě dal takový robot hodně dobře využít ;)

Samotný Twitter účet vesmíru @THEUNlVERSE, sarkasticky reaguje na zmínku o něm. V současné době už nefunguje :(

@anagramaton je robot, který si vybere tweet a retweetne ho jako anagram. Tedy přeháže písmena tak, aby nová věta dokonce dávala smysl.

Užiteční roboti

@whoisbot je jednoduchá služba, která vám zjistí kdo vlastní doménu. Stačí si na něj dát follow, on si dá také follow a následně mu pošlete přes soukromou zprávu název domény.

@UnfollowersApp nejdřív se s ním musíte skamarádit a on vám pak bude pravidelně posílat soukromou zprávu, kdo vás přestal followovat.

Robot @DearAssistant dokáže odpovídat na různé otázky.

Vytvořte si jednoduchého vlastního robota

Chcete si vytvořit vlastního robota a nemáte dostatek znalostí na využíti Twitter API? Pokud dokážete sestavit jednoduchý RSS feed, tak máte vyhráno. Ten se totiž dá napojit na službu twitterfeed.com a prostřednictvím ní, pak publikovat na vašem robotím Twitter účtu. Například takto funguje i můj @DoménovýRobot, který informuje o volných .cz doménách, které se dříve prodaly za více jak 500 CZK. Takto jednoduše můžete udělat například aktuální venkovní teplotu anebo publikovat nějaké statistiky.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

4 Replies to “Na Twitter je 23 milionů robotů a s některými je fakt sranda”

  1. Může mi laicky někdo vysvětlit přínost těch robotů? :) Vyčetl jsem z toho jen nějaké klout score, které moc nechápu.

  2. pak jsou takovy ti mene uzitecni roboty kteri na klicova slova “make money” a “laid off” odpovidaji download this awesome ebook here :-D

  3. Poslední dobou se mi zdá, že Twitter je docela využitelná sociální síť, kde se dá docela snadno získat nějaké publikum. Roboty bych k tomu asi nepoužíval, spíš bych se snažil vést si několik “reálných” profilů a občas bych je využíval k propagaci. Něco jako Private Blog Network, jen místo blogů Twitter účty :)

Comments are closed.