Author stats zmizel z GWT. Konec authorship je na spadnutí?

Dneska jsem na Twitter uviděl odkaz na příspěvek Glenn Gabe, který upozornil, že mu nějak zlobí statistika autora v Google Webmaster Tools (Google nástroje pro webmastery). Zkusím se tedy po delší době nalogovat a kouknout na to. No a nic. Žádné statistiky autora už nikde nejsou. Tato volba kompletně zmizela z menu.

Na authorship spousta white hat SEO magů vsázelo, jako ideální nástroj v boji proti závislosti na linkbuildingu, kde momentálně vede na celé čáře black hat. Pokud nejste autorita na internetu, které přirozené odkazy přibývají jako houby po dešti, tak nemáte šanci se vyrovnat konkurenci, jež sáhla po službách temné strany síly.

Ne važně nemáte a klidně můžete argumentovat kolik chcete. Je to stejné jako když na vás někdo napíše jednu pozitivní recenzi a konkurence si zaplatí deset pozitivních, čtyři neutrální a aby to nevypadalo podezřele tak ještě jednu spíše negativní.

Authorship to měl všechno změnit. Nerozhodovalo by kdo má kolik recenzí, ale kdo jim je napsal. Hodnocení od světoznámého gurmána, který má za sebou již stovky kvalitních recenzí, jistě bude umět posoudit kvalitu vaší restaurace lépe, než nějaký skoroanonym. A právě o tom to celé mělo být. Rozhodovala by autorita pisatele.

Google celému konceptu poměrně dost věřil. Umožnil dokonce dávat fotky autorů přímo do SERP, což jej zřejmě stálo nějaké ty kliky na placenou reklamu. Spekuluje se, že to byl také důvod, proč profilové fotky nakonec ze SERP zmizely.

Nejdříve fotky, teď kompletní odstranění z Google webmaster tools, člověk by snad i věřil, že chce celý tento pokrokový koncept Google úplně potopit, což si myslím, že by byla velká škoda. Ačkoliv má authorship svoje mouchy, tak je rozhodně dobrým protikladem k linkbuildingu. Prostě jak mají svoje hodnocení stránky, mohli by mít i ti, kdo je tvoří.

No uvidíme jestli se k tomu Google nějak vyjádří.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

2 Replies to “Author stats zmizel z GWT. Konec authorship je na spadnutí?”

  1. Byla by to vážně škoda kdyby s tím google uplně seknul :)

  2. Nepáči sa mi ich prístup, sa do niečoho pustia a na koniec sa na to vykašlú, je toho už veľa čo takto spravili

Comments are closed.