Na Google plus už nemusíte používat reálné jméno

Když byl Google plus před třemi lety spuštěn, museli jste uvádět reálné jméno. Jednu chvíli to zašlo až tak daleko, že porušení tohoto pravidla, znamenalo zablokování celého účtu. Což vzhledem ke službám k němu napojeným rozhodně nebylo nic příjemného. Google argumentovat snahou vytvořit komunitu skutečných uživatelů. Kritici oponovali, že se jen snaží nasbírat více osobních údajů. Někteří experti poukazovali i na fakt, že sociální sítě složí také k protestům a šíření svobodných informací, což nemusí být zrovna s reálným jménem ideální. Dokonce to může stát někoho život. Momentálně je největším šiřitelem svobodného slova sociální síť Twitter a tam si rozhodně nikdo s reálným jménem hlavu neláme.

Zdali za změnou stanoviska Google je právě svoboda slova anebo ne zrovna ideální stav v souboji s ostatními sociálními sítěmi se můžeme jen dohadovat. I když sami určitě uznáte, že pokud se nějaká sociální síť zmiňuje je to Facebook, ale když dojde na citace aktuálních zpráv je to Twitter. Nikde žádný Google plus.

Stávajícími uživateli nebyla zpráva přijata nijak extra pozitivně. Nejvíce se zmiňuje imigrace trolů, kteří rozhodně komunitě na pohodě nepřidají.

Co se týká mě, tak jsem Google plus více méně vypustil v momentě, kdy timeline či jak se to na G+ jmenuje, začal kopírovat Facebook a zobrazovat výběr toho co pro mě má být dobré, místo časového sledu, tak jak jsem na to byl dříve zvyklí. Sice se stále dá kliknout na jednotlivé kruhy, kde je to zatím řazeno dobře, ale už to kliknutí je zbytečné, stačilo by si to někde nastavit. Vadí mi toho ale více (gify se spouští automaticky, youtube převádí na náhledy animovaného gifu, nepřehledný trojsloupcový layout (jednosloupcová nudle je zase plýtvání místem)). Prostě v tomto mi vyhovuje Twitter i když někdy bych ocenil delší posty, ale to by asi přišel o svou největší výhodu :)

Jestli přinese tato změna Google plus nový příliv uživatelů, to se těžko dá říct. Současné sociální sítě jsou už zastaralé a pro nové generace uživatelů nudné. Pokud by Facebook nebyl povinnost, podobně jako že musíme ze solidarity chodit do kuřácké hospody, protože několik z nás kouří, tak pochybuju, že by byl v růstu. Twitter je v podstatě agregátor zpráv, který nám šetří čas no a Google plus? Ten máme protože musíme :)


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

4 Replies to “Na Google plus už nemusíte používat reálné jméno”

  1. Google nikdy neblokoval celý účet, jen ten Google Plus a to i když šlo o porušení podstatně vážnější.

  2. A trojsloupcový layout si můžeš nastavit na jedno/dvousloupcový podle svých potřeb.. Gify se také nespouští automaticky… No, očividně jsi tam nebyl fakt dlouho.
    Facebook nemám, Twitter mám, ale je tam mrtvo a nuda, Google+ je pro mě jediná použitelná sociální síť.

Comments are closed.