Když vám celebrita s miliony fanoušků zpropaguje TLD přes sociální sítě

Uniregistry Inc. se rozhodlo k poměrně originálnímu kroku. Požádali jistou celebritu jmenovitě Justin Bieber, aby jim prostřednictvím sociálních sítích zpropagoval jejich novou TLD .tattoo. Ten hodil na sociální sítě informaci o své nové adrese – joker.tattoo, která je přesměruje na jeho Tumblr účet.

Příspěvky byly publikovány 27. června v ranních hodinách našeho času.

Na Facebooku má momentálně skoro 71 milionů fanoušků, přes 231 tisíc dalo jeho nové URL líbí se a 2.459 sdílet.

justin-bieber-propaguje-dot-tattoo-na-fb

 

Na Twitter má 52,6 milionů followerů. Příspěvek získal 50.741 retweet, 59.155 favorite.

justin-bieber-propaguje-dot-tattoo-na-twitter

Výsledek

To už je pořádně masivní kampaň na sociálních sítích co říkáte? Tak schválně kolik tipujete, že byl přírůstek nových .tattoo domén hned 27.6.2014? Desítky, stovky anebo dokonce tisíce? Nebudete tomu věřit, ale k původním 6.351 doménám přibyly celkem tři. 28.6.2014 to byla další jedna a včera opět jedna.

Ačkoliv někteří odborníci poukazují na chyby jako je přesměrování místo maskované URL anebo lepší konstrukce reklamy, která by měla nějaká call to action prvek, tak není pochyb o tom, že se jedná o jeden z největších neúspěchů reklamních kampaní přes sociální sítě, jaky se kdy stal. V tomto případě někdy až fanatičtí fanoušci Justina nenásledovali a nekoupili si novou doménu.

Závěr

Až se vám někdy podaří opravu zkazit reklamní kampaň na sociálních sítích, tak se můžete utěšovat, než někdo z 231K like, 2.459 sdílení, 50.741 retweets a 59.155 favorite dokázal udělat možná 6 konverzí v celkové cenně cca 126 EUR.

 


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

11 Replies to “Když vám celebrita s miliony fanoušků zpropaguje TLD přes sociální sítě”

  1. Jde pravděpodobně o to, že jeho fanoušci jsou hlavně mladé holky (respektive hodně mladí lidé), které nějaké domény absolutně nezajímají. Nemám nic proti Justinovi, některé jeho songy se mi líbí, ale nevybrali správnou celebritu, pro svoji propagaci. Věřím, že kdyby místo J. Biebera propagovali např. přes J. Timberlakea, tak by udělali lepší. :-)

  2. Haha, to bych chtěl vědět, co očekávali :D Že se všechny 13leté holky (zjednodušuju, ale likeři/followeři budou většinou mladý holky) zblázní a koupí si doménu? :D Tady je vidět, že kampaň může být jakkoliv velká, ale jediné na čem záleží je cílovka :)

  3. a nemyslely si fanynky, že se jedná o vtípek ? vzhledem k výběru domény ?

  4. Tak co by tady dělali jeho fanoušsci s takovou doménou.. obvzláště když tam napíše, že to je jen jeho tumblr..

  5. Ono je hezké, že Justina Biebera sleduje tolik lidí, ale šanci na velký úspěch to dle mě nemohlo mít už kvůli tomu, že značná část všech jeho fanoušků je náctiletých, co nic moc kupovat nebude a hromadně by sdíleli i kdyby tam uveřejnil své ranní le..o

  6. Ti si s tím teda naběhli. Zajímalo by mne, zda si někdo z nich za tuhle frašku rval aspoň vlasy. :-D

Comments are closed.