Google přinese celosvětové pokrytí internetem

Google vládne ve virtuálním světě a jeho moc (a zisky) rostou s tím, jak se internet neustále rozšiřuje. Takže celosvětová internetová síť dává smysl. Jenomže jak dostat internet i do těch nejzapadlejších koutů světa? Jedna možnost tu je, ale rozhodně nebude levná.

V Silicon Valley se připravuje projekt, který by zajistil pokrytí celé Země s využitím satelitů. Prvotní fáze počítá se 180 menšími satelity, které by obíhaly na nižší orbitě. Na projektu momentálně pracuje něco mezi 10 a 20 lidmi, kteří se mohou zapsat do historie moderního světa. Celá tato srand bude stát Google jednu až tři miliardu dolarů.

Google už se dříve zvažoval jak internet dostat do míst se slabým pokrytím pomocí balónů (Project Loon) a dronů. Zatímco satelity by měly zajistit globální pokrytí, tak balóny se spíše zvažují pro oblasti s větší hustotou obyvatelstva.

V podobných věcech nezbývá než Google fandit. Jen se člověk občas neubrání podivným pocitům, když si tak všechny ty jeho počiny dá dohromady. Automaticky řízená auta, akvizice společnosti Boston Dynamics (vyrábí roboty pro vládu) a teď k tomu přidá i celosvětovou síť satelitů. Kde jen jsem to v minulém století viděl … :)


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

4 Replies to “Google přinese celosvětové pokrytí internetem”

  1. Hlavne jako ISP bude mit nejblize k analyze uzivatelskych dat a tim tedy i mnohem blizsimu cileni reklam, a uprav vyhledavacich vysledku :)

  2. není daleko doba, kdy vyhlásíme robotům válku: Terminátor hadra :-D

  3. trošku to začína pripomínať celosvetovú nadvládu ale som zvedavý či to stihnú ešte v tejto generácií :D

  4. Taky z toho začínám mít velice divný pocit. Za pár let budeme sledováni na každém kroku a absolutně zmizí soukromí.

Comments are closed.