Zdroj keywords ideas přímo od lidí

Ať už sháníte klíčová slova na novou kampaň, témata pro MFA či články v authority website vždy jsou základem právě ty nápady. Ačkoliv kombinace AdWords a sklik je super a pomocí ní se dají najít super slovní spojení, stejně je za tím nějaký algoritmus. Co třeba zkusit místo toho lidi. Prostě organický přístup ;)

Ok tento tip je poměrně starý, ale zrovna dnes mi přišel vhod při shánění témat, tak mě napadlo jej připomenout. Klasický AdWords Plánovač klíčových slov totiž hledá jen v klíčových slovech a příbuzných tématech. Je pravda, že už je za posledních pár let opravdu dobrý, ale stále nezná souvislosti.

Dejme tomu, že potřebuju nějaká klíčová slova kolem tématu Mobilní telefon. AdWords mi doporučí:

  • dotykové telefony
  • dual sim telefon
  • mobil pro seniory
  • telefony HTC
  • jak vybrat telefon

A tak dále. Jak vidíte všechno se to točí kolem slovních spojení telefon, mobil a značek. To je samozřejmě super, ale z tohoto nic extra nevymyslíte.

Co ale místo toho zkusit tento vzorek nacpat do wikipedie? Jen tak na rychlo. Je to jen minutka.

wikipedie-zdroj-klicovych-slovJak je vidět spousta témat k zamyšlení. Navíc otvírají se další možnosti, kde hledat informace. Schválně si to zkuste k vašemu oboru. Je jedno jestli potřebujete podklady pro ponožky anebo webhosting. Díky rozcestníkům můžete snad pro každé téma najít i desítky témat pro samostatné články. Navíc už předzpracované ;)

Závěr

Tak snad tento starý tip pomohl. Když se dobře používá, tak ani nebudete stíhat psát nový a nový obsah. Navíc se často stává, že najdete takovou tu zlatou žílu, jak se říkalo u MFA.  Slovní spojení na které nikdo neoptimalizuje, ale lidé to hledají. Pár desítek hledání za den se snadno ztratí očím SEO mágů, ale dokáže přivést potenciální zákazníky.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

7 Replies to “Zdroj keywords ideas přímo od lidí”

  1. Skusil som LED, LED osvetlenie, LED pás a nič som sa nedozvedel :-/

  2. Wiki používám a doporučuji. Ještě bych zkusil vyhledávat v Youtube (přepracovat videa do článků) nebo na poradních webech (= how-to články). K zahození není ani projetí tématických diskuzních fór. :)

  3. tohle je všechno založené na pokus/omyl. Tedy zkusit zda to vyjde nebo ne. Také jsem to zkoušel s úspěchem cca 6%.

  4. Za Wiki stojí za to lobovat. Neocenitelný pomocník. :-)

  5. Parádní tip. Bohužel se zabývám především zdravým, a tak ho nejspíš nezužitkuji.

Comments are closed.