Kompletní Dánsko vytvořeno v Minecraft

Každý stát investuje peníze do reprezentace sebe sama v zahraničí. Dánsko teď přišlo se zajímavým nápadem. V oblíbené budovatelské hře Minecraft poskládalo kostičku po kostičce celou zemi. 43 tisíc kilometrů čtverečních se proměnilo v herní svět zabírající 1 TB místa. Vše je údajně v poměru 1:1, takže si můžete projít celou zemi jako virtuální panáček. Navíc v rámci pravidel hry, si postavit baráček anebo zbourat kus hory. Ostatně v Minecraftu se dá vytvořit snad cokoliv. Existuje například mapa světa z už kultovního seriálu Hra o trůny. Od Dánského ministerstva životního prostředí je to rozhodně zajímavý nápad.

Propagovat svou zemi prostřednictvím videoher může být do budoucna celkem lákavé. Přestavte si, že by ve vaší oblíbené hře jste si mohli třeba zastřílet u národních památek anebo si zahrát nějakou realt time strategii na mapách našich měst. Popravdě to zní jako celkem dobrý nápad pro nějaký šílený startup. Takový Counterstrike anebo Unreal v budovách známých firem by mohl přilákat pozornost :)

Tak co kdo to toho půjde? :)

Zdroj

  • Denmark perfectly maps out itself in Minecraft

Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

6 Replies to “Kompletní Dánsko vytvořeno v Minecraft”

  1. Proč právě zastřílet u památek? Snad by se mi víc líbilo vystavět jinak tu krajinu, ale střílet?

    1. Otakar: napadli mě mapy z nějaké FPS. Když tu mapu bude člověk znát, tak bude mít i motivaci jít se tam podívat na vlastní oči.

  2. Před lety jsem četl, že někdo udělal myslím do Duke Nukem 3D mapu OD IKEA, což mi přišlo pro střílečku dobrej nápad. V té době mě už ale střílečky nebavily, takže jsem se po tom dál nepídil.

  3. Ja jsem chtel udelat do Unreal Tournament par znamych mist, ale pak z toho seslo, abych nahodou nepodporoval terorismus :D A myslim, ze takove nadmiru realisticke mapy budou mit problem i v budoucnu. Staci si pripomenout Armu a ostrov Lesbos, kde vyvojare zatkli za vojenskou spionaz :)

  4. No já si moc dobře pamatuju případ studenta, co vytvořil CS 1.6 mapu své školy. Následkem bylo vyloučení za podporování agresivity ve škole.

    Takže u FPS si myslím, že by to města nepřijala.

Comments are closed.