Facebook ztrácí oblibu u náctiletých

facebook_like2Průzkum PiperJaffray, kterého se zúčastnilo 7,5 tisíc nactiletých Američanů v průměrném věku 16,4 roku poodhalil jak sedívají na sociální sítě. Popravdě Facebook nedopadl zrovna nejlépe. Absolutní jednička je hlavní sociální sítí jen 23 % amerických teenagerů. Před rokem to bylo bylo 33 % a na podzim roku 2012 dokonce 42 %. Ostatně pokud se debatuje o Facebooku, tak se u této věkové kategorie objevuje přirovnání: “Facebook je jako Instagram a Twitter verze pro rodiče.”

Tak kdo je teď číslo jedna? Překvapivě to není Twitter, který je hlavně v médiích často prezentován jako zdroj informací. V podstatě většina BFU mimo Facebook a Twitter žádnou další sociální síť ani nezná. Pravdou je, že Twitter byl jedničkou u náctiletých na podzim 2013, kdy jej za nejpoužívanější sociální sít označilo až 26 % dotázaných. Ačkoliv si teď polepšil na 27 % už to nestačí.

Číslem jedna mezi americkými teenagery je totiž momentálně Instagram, který za svou top sociální síť označilo 30 % dotázaných.

A kde skončil Google plus? Až na šestém místě za Tumblr. Neznáte? :)

Stav na jaře 2014

  1. Instagram 30 %
  2. Twitter 27 %
  3. Facebook 23 %
  4. Tumblr 5 %
  5. Google plus 4 %
  6. Pinterest 2 %

Závěr

Mladí lidé jsou jako nomádi, postupně přechází z jedné sociální sítě na druhou. Ostatně dnes to je velice jednoduchá záležitost. Není to nic tak složitého jak přejít z Windows na Linux. Stačí se jen zaregistrovat, propojit kontakty a fungujete.

Celkem by mě zajímalo jestli neexistuje podobný průzkum i u nás. Podle toho co odposlouchám od studentů, když jedu autobusem, tak u nic Facebook vede. Jiný název jsem neslyšel. V každém případě na něm tráví celkem dost času.

Tak jo, které nové sociální sítě jste se rozhodli ovládnout ať máte před konkurencí náskok? :)


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

7 Replies to “Facebook ztrácí oblibu u náctiletých”

  1. Dnes to už nefunguje tak, že se děti učili od starších. Proto dnes musí vše objevit sami a proto to tak vypadá ve společnosti. A proto nové hospodyňky pokaždé “objevují nový ariel” ;)
    Já nepoužívám žádnou sociální síť. Na co by mi byla? Co by mi to přineslo?

  2. U nás ještě docela valí Ask, nevím sice, jestli je to klasická sociální síť, ale když se to propojí s FB, tak vlastně skoro jo…

  3. na slovensku sa medzi mladými začína celkom rozširovať Instagram myslím že postupne predbehne facebook

  4. Kolik máš profilů, tolikrát jsi ajťákem? Je pravdou, pokud jdeš do firmy, která se na IT specializuje. G+ je v tomto případě nutností.

  5. “Není to nic tak složitého jak přejít z Windows na Linux.” LOL, to byl hodne spatny priklad. pred tydnem jsem prechazel. cela akce mi zabrala 2 hodiny a musel jsem 10 krat kliknout. ano a delal jsem to poprve a ano nejsem geek ani autista.

  6. Mr. Spock: na linux sa pokusam prejst 10 rokov a stale bez uspechu. holt som asi narocnejsi uzivatel.
    i ked toho na pc dnes uz potrebujem minimum, linux mi neposkytuje dostatocnu kvalitnu softu a hlavne ergonomie. win95 vyzera prijemnejsie ako posledne linux desktop managers.

    k spokojnosti pouzivam linux na vps, ale graficke rozhrania su grcka.

  7. Není se čemu divit. Facebook je přecpaný reklamou (jde to vypnout adblockem), je pomalý, skoro pořád vypadává chat apod. Proto hodně lidí přechází např. na G+.

Comments are closed.