Fotky a videa zvyšují šanci na retweet

twitter_ptak_ve_vodeŽe používání multimediálního obsahu jako součást příspěvků na sociálních sítích zvedá zapojení uživatelů není nic nového. Obsahový marketing dnes vyžaduje daleko více než jen pouhé psaní textů. Fanoušci a zákazníci jsou nároční. Tam kde dříve stačila fotka jsou dnes potřeba videa a infografiky. Ale nejen to.

Na oficiálním blogu Twitter se objevil zajímavý článek, který prozrazuje jak lze zvýšit šance na retweet. Analyzovalo se dva milionů tweetů od ověřených uživatelů během jednoho měsíce.

Podobně jako v předchozích případech suverénně vyhrál obrázek. Ten zvedá šanci na retweet v průměru o 35 %. V případě politicky laděných zpráv je to dokonce až o 62 %. Videa mají 28 % a citace 19 %.

Co mě zaujalo jsou čísla. Jakékoliv statistiky anebo jen zveřejnění výsledků zvedá šance na retweet o 17 %. Popravdě jsem nikdy nad tím nepřemýšlel. Na druhou stranu to dává smysl. Lidé se určitě rádi podělí o výsledek než o pouhou úvahu či názor.

Na posledním místě je hastag. Ten zvedá šanci o 16 %. Ovšem pozor na to, ať to nepřeženete. Podle jiných průzkumů je ideální množství hastagů právě jeden. Naopak větší množství má velice negativní vliv.

Celý průzkum byl zaměřený na jednotlivce. Je dost možné, že u firem budou čísla trochu jiná.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup