Webtrh hledá redaktory

determined-questioning-ponderingPokud pravidelně navštěvujete Webtrh možná jste si všimli, že hledá redaktory, kteří by pravidelně přidávali krátké články s IT zaměřením. Je to celkem dobrý nápad, protože už delší dobou tam trochu vázne diskuze. Možná to je různorodostí komunity, která má natolik odlišné zájmy, že si k sobě už hůře hledá cestu, než dříve. Většina diskuzí je tak spíše obecného charakteru. Hodit nějaká témata k prodiskutování tedy určitě nebude na škodu, právě naopak.

V podstatě tento postup dobře funguje u nově založených diskuzních fór. Lidé si nezačnou povídat jen tak sami od sebe. Musí mít důvod, nějaké témata. Většinou se tak začíná vytvořením určitých statických témat popřípadě celých kategorií, které se postupně plní příspěvky. Například firmy anebo značky, které diskutující denně používají a mají k nim co říct.

Ono donutit někoho jen tak diskutovat je poměrně náročná záležitost. Lidé jsou velice lenivá stvoření a pokud jim to maximálně neulehčíte tak odmítají dokonce i přemýšlet, natož se do něčeho aktivně zapojit. Alespoň ze začátku by tak diskuzní fórum nemělo obsahovat zbytečné překážky. Například složité captcha kódy anebo nutnost několikrát potvrdit emailovou adresu. Ono není na škodu dokonce nechat přispívat i neregistrované návštěvníky. Pokud chcete nabrat více registrovaných uživatelů, tak existuje jeden jednoduchý trik. Stačí omezit počet příspěvků z jedné IP třeba na 10 minut anebo klidně i hodinu. Neregistrovaný návštěvník založí téma. Následně mu někdo odpoví. Pokud chce ale reagovat tak mu to “ochrana proti spamu” nedovolí dříve než za určitý časový interval. Nenápadně jej tak donutíte se registrovat.

Ale vraťme se zpět k Webtrhu. Ten si prošel od svého vzniku velkou spoustou změn. Dříve to bylo více fórum než tržiště. Pak se začalo obchodovat i mimo rámec komunity a … no najednou z toho byla taková obchodní platforma.

Díky poměrně vysoké odbornosti komunity se za ty roky stal webtrh online IT studnicí vědomostí. Nachází se zde hodně vyřešených problémů, postupů a rad. Pro český internet má Webtrh velmi vysokou hodnotu. Je pravda, že postupem času komunita trochu upadla a více se “hatuje” než pomáhá, ale většinou se dočkáte kvalitní odpovědi. Minimálně na truc “haterům” se vyplatí občas kvalitně přispět ;) I když je pravda, že u SEO témat se už držím spíše dál. Tam už stupeň “hatování” je trochu moc. Na druhou stranu, proč taková témata nezpracovat jako blogpost, že?

Pomůžou redaktoři Webtrhu? Podle mě dají minimálně impulz komunitě, která začne více reagovat. Zjistí se, kdo vlastně na Webtrh chodí a o jaké témata mají tito lidé zájem. S tím už se dá rozhodně dále pracovat.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

10 Replies to “Webtrh hledá redaktory”

  1. Presne jako u nabidek prace… “Solidni odmena” je zvast. Kazdy si pod tou solidni odmenou predstavi neco jineho. A treba to nakonec budou jenom plusove body do karmy :). Lepsi takove mini zpravy hazet do sveho blogu a mit z toho aspon neco z reklamy.

  2. Je fakt ze komunita se zmenila velmi vyrazne, kazdy novy impuls dobry. A i ta karma nekomu staci :)

  3. Některé ty zprávy jsou zajímavé, jiné nikoliv. Ale je to dobrý zdroj pro své blogposty u sebe, s tím souhlasím ;)

  4. Občas na webtrh nakouknu, co je zde nového. Ale v tom pro mě zbytečném balastu se kvalitní informace hledájí těžko a většinou se mi nechce do jednotlivých kategorii lézt. Je ale fakt, že pár problémů se mi povedlo díky webtrhu vyřešit a stále se tam dají najít poctivý obchodnící a webtržníci.

  5. Čudujem sa, že tam nepridávali kvalitné články už skôr. Webtrh je autorita, chytia tak asi aj zaujímavú návštevnosť. Chcelo by to ale kvalitné články k aktuálnym témam. Pripadá mi, že webtrh začal stagnovať, už tam niekedy nedokážem nájsť dobrých a kvalitných ľudí.

  6. Tuto změnu kvituji, třeba dnešní HTML taháky se hodí. Ovšem to už budu na Webtrhu potom pořád…

  7. K tomu omezení IP – já si myslím, že tohle by fungovalo jen u věrných vracejících se návštěvníků, pokud na web přijdu poprvé a začne mi to tohle dělat, už se tam nevrátím.

  8. Volakedy som chodieval na WT ale už tam nechodim cca 2 roky. nieje vlakno v ktorom by jeden na druheho nadával a riešil sr*čky.
    btw: takyto web na slovensku chyba.

Comments are closed.