Bing ve Windows 8

Bing_logoPořídil jsem si nový pracovní notebook s předinstalovaným Windows 8. Musím přiznat, že jsem se už dlouho tak nenatrápil. Rychlost 10 vteřin na klik se mi zdála hodně špatná i na něco s takovou reputací jako osmičky. Nakonec jsme zjistil, že problém způsoboval předinstalovaný McAfee Antivirus. Takže pokud se vám Windows 8 děsně sekají odstraňte jej a bude klid. Nechápu proč to tam cpou, když to na pozadí dělá takový bordel.

Dnes jsem už s chladnější hlavou celý systém Windows 8 v klidu prošel a snažil si jej upravit. Stále mi uniká pointa dlaždiček. Buď používám plochu anebo dlaždičky? Hmm nevím, všechny jsem odstranil a nechal tam jen plochu. Až bude čas nastavím si systém tak, aby mě rovnou navedl na plochu. Co jsem tak okoukal, tak dokáží v real time přenášet data. Mohly by se použít třeba na nějaké monitorování desítek stránek :)

Ale zpět k dnešnímu tématu.

Windows 8.1 jsou celkem slušně provázané s vyhledávačem Bing. Takhle na férovku je tlačit mě celkem zaujalo. Popravdě ten Bing v tom Win 8 nevypadá vůbec špatně. Krásně ladí a na multimediálním notebooku anebo tabletu, co zvládne přes 2K pixelů na šířku může působit jako futuristická vize. Nevím jestli to byl úmysl, ale podle barvy a pozadí co jsem si hodil na plochu (modrý oceán) pak zobrazoval i obrázky titulní stránky svého vyhledávače. Možná jen souhra náhod ale udělalo to na mě, jako uživatele velice příjemný dojem.

Dokonce tak velký, že jsem se rozhodl zkusit Internet Explorer. Osobně proti němu nic nemám. Má spoustu pokrokových věcí, ale jediné na co se hodí je prohlížení webových stránek. Když dojde na kopírování tabulky z internetové stránky a vložení do Calcu (open office varianta excelu) přes ctrl+shift+v, tak se tabulka rozsype. Práce s tabulkami či daty obecně je přitom pro mě základní požadavek na práci.

Dejme tomu, že jsou ale Windows 8 určeny pro BFU LOL a IE k nim bude neodmyslitelně patřit. Pro spousty z nich je úvodní stránka prohlížeče internet a když se tam objeví něco jiného znamená to, že “internet nějak zlobí”. Máme s tím všichni určitě zkušenosti a důsledkem je také návštěvnost ze Seznamu na “www.nasedomena.tld”.

Zní to nepravděpodobně, ale do budoucna by tak mohl stoupnout podíl návštěvnosti BFU z Bing zvláště u mobilních zařízení se systémem Windows.

Závěr

Co jsem koukal na 404M mám jen 14 přístupů za posledních 30 dnů z Bing z toho 4 mají windows 8. Trochu větší podíl je u stránek, které cílí na BFU. S takovýmito čísly se bohužel nedá pracovat a dělat závěry.

Pokud by tu někdo měl nějaký obecný web vyššími desítkami tisíc návštěv za měsíc, mohl by do komentářů napsat kolik mu chodí návštěvníků z Win 8 a win 8.1 z Bingu? Třeba uvidíme nějaký záblesk budoucnosti ;)

 


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

11 Replies to “Bing ve Windows 8”

  1. > kolik mu chodí návštěvníků z Win 8 a win 8.1 z Bingu

    jsou to “směšná čísla”

    u webu kde za posledních 11 měsíců bylo podle GA 289 718 677 Visits je tahle kombinace je pod 10 000 Visits (smapled data, takže přesnost nic moc), ale rozhodně to není nijak významná skupina …

  2. Dalsi clovek co si koupil W8 a dalsi ktery na to nadava, proc to vsichni delate? :D

    1. manasekp: protože W7 k novému ntb nedostaneš. Leda koupit bez systému a zkusit někde koupit krabicovou verzi :)

  3. To zalezi na prodejci, jde v pohode udelat downgrade na w7

  4. On si clovek na ty w8 zvykne, ale je to hodne rozdilne oproti starsich verzim, takze se neni co divit ze zpocatku je to otravne.

    1. Martin Kohout: je to AH502 – Intel pentium 2020M 2,4 GHz, 4 GB RAM s 500 GB HDD 5,4K otáček. Měl jsem možnost si jej pořídit za super cenu v rámci objednávky pro WEDOS soutěž o 111 notebooků. Bohužel to není právě ta limitovaná edice WEDOS notebooků (ten jsem chtěl hlavně na památku). Má jiný procesor, větší HDD a předinstalovaný OS.

      Co jsem odstranil McCaffe tak už šlape v pohodě. Jen musím zjistit jak využít potenciál W8. Ty dlaždice budou určitě k něčemu :)

  5. Jde jen o zvyk, sice mám W7 ale určitě časem W8.1 určitě nasadím. Až nám přijde ten náš milovaný Start. Tam to asi bude zabíjet ten procesor, šikl by se i5 či i7. Popřemýšlej o SSD disku, je to pak ještě větší fofr. :)

  6. S Lenovo Yoga, už bych se k W7 nevracel, na W8.1 si stačí jen zvyknout. Ale je pravda, že tlačítko Start by na ploše nevadilo asi nikomu.

Comments are closed.