Eurid pořádá soutěž pro majitele nových .eu domén

eu.gifPokud jste si zaregistrovali anebo zaregistrujete .eu doménu od 25. listopadu do 23. prosince 2013, tak máte možnost vyhrát několik luxusních pobytů. Stačí když si na stránkách christmas2013.eurid.eu/cs/ vložíte název vámi registrované domény a odpovíte na dvě otázky. Následně budete zařazeni do slosování, které proběhne na Štědrý den dopoledne. Sice o nic velkého nejde, ale pokud nějakou takovou .eu doménu máte, tak proč to nezkusit.

.eu domény se u nás celkem pěkně drží jako alternativa za .cz doménu. Důvodů je hned několik.

Promo akce pro registrátory

EurID investuje peníze a čas do různých propagačních akcí pro registrátory.

Flexible Promo Credits – za každou registrovanou doménu získá registrátor jeden Promo Credit. Za nějakou dobu, kterou si sám zvolí si je může vybrat formou domény zdarma. 1 Promo Credit = 1 .eu zdarma. Většinou se pak rozdávají domény za jak to jen nazvat „regulační poplatky“.

Target-based Reduction – funguje na principu „čím více jich prodáte, tím budou pro vás levnější“.  Jsou celkem tři úrovně. Cena postupně klesá jak roste počet registrovaných domén. Velká část zodpovědnosti je tak na registrátorovi, aby se postaral o propagaci a získal lepší cenu. Musí také dobře odhadnout svůj potenciál, aby moc neprodělal. Nepodařilo se mi ale zjistit jaké jsou zde konkrétní čísla.

Four-month Reduction – Na čtyři měsíce klesne cena pro registrátora na jedno euro.

Není se tak čemu divit, že počet registrovaných .eu domén roste. S jejich “úmrtností” je to už něco jiného :)

Akreditovaným registrátorem může být každý

Pokud se chcete stát akreditovaným registrátorem .eu domén, tak vám k tomu stačí potřebné technické zázemí a 5K EUR vložených na zálohový účet. Není se tak čemu divit, že jich je u nás celkem 16.

.eu doména dává smysl

Spousta z nás vyrůstala na gTLD doménách od GoDaddy. Hledali jsme slevové kupóny a .info nám přišla jako ideální volba pro náš nový web. Jenomže to už je pasé. Nové generace online podnikatelů už na to tohle neslyší. Navíc mediální masáž nám neustále vtlouká do hlavy, že jsme členové evropského společenstva, součást Evropy atd. Prostě nám už podprahově zní ta .eu líp. Oproti tomu .com, .net, .org, .info anebo .biz jsou nám stále více odcizují.

Já sám už si ani nepamatuju, kdy jsem si pořídil nějakou gTLD. Určitě ne tento rok. Zato jsem koupil pár desítek .cz a nějakou tu .eu.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

2 Replies to “Eurid pořádá soutěž pro majitele nových .eu domén”

Comments are closed.