Pro pobavení: Jak začít s white hate linkbuidlingem

“Každý odkaz, který vypadá přirozeně je White hat, bez ohledu na to jak vznikl.”

LOLGoogle nedávno oznámil, že se mu podařilo zasáhnout jednu větší síť (link network). Respektive se tím pochlubil Matt Cutts na Twitter. Konkrétně se jednalo o Anglo Rank. Na jejich nabídku se můžete kouknout zde. Zrovna v tomto případě to nebyla taková ta klasika, nad kterou zůstává úžasem rozum stát. Je to spíše takový linkbuilding servis. Ostatně když se kouknete na pozdější příspěvky, tak si z Mattova prohlášení zrovna moc nedělají. Jejich služby fungují dál a výsledky se dostavují.

Poslední dobou zrovna na SEO moc času nemám. Krom jednoho menšího projektu, z kterého by v budoucnu případně mohl vzniknout authority site, aktivně nic netvořím. Nějak na to není čas i  když chuť by byla :)

V jedné diskuzi na FB bylo nedávno poměrně veselo. Jeden SEO mág, co se rozhodl pustit do budování authority website, se ptal na white hat linkbuilding. Naštěstí se diskuze zvrhla poměrně zábavným směrem. Všechny příspěvky končili: “pokud na tebe Matt nepřijde … samozřejmě!”

Pokud přemýšlíte jak začít s linkbuildingem ve white hat style.

  • Vytvořte si svou vlastní link network a na tu umístěte white hat SEO odkazy. – Naprosto super nápad. Ostatně proč ne. Pár desítek T1 blogů, které podpírají stovky T2 webů 2.0, může zcela nezjištmě podpořit nový authority website! NE! samozřejmě že nemůže, to by bylo black hat SEO, pokud se to neudělá chytře. A chytře znamená, že se využije jen to nejlepší, co momentálně Google nabízí. Na T1, kde jsou většinou ručně psané články, vložíte texty podepřené citacemi z vašeho authority website.
  • Jakýkoliv odkaz, který vložíte na internet je black hat, takže to za vás musí udělat někdo jiný. Třeba manželka, pak to bude white hat! – Jako vtip nepochybně dobré. Faktem je, že většina lidé, které znáte rádo podpoří dobrý obsah. Ostatně takto neprofesionálové mohou nastartovat virální šíření. Viděl jsem nabídku 20 USD za authority website článek v angličtině. Možná to místním přijde jako málo, ale v angličtině je to hodně. Použitelné články se dají sehnat za dolary. Proč tedy hned 20? Protože authority website potřebují jednou za čas pořádný obsah. Ať už to bude bulvárně napsané anebo prostě dobré (spíše bulvární), tak se to dá rychle šířit. Dobrý autor umí psát dobrý obsah. Ví jak psát a ovládat čtenáře. Pak už jen stačí zainvestovat do šíření a odkazy přes sociální sítě a diskuze vznikají sami. I když tady stojí za to zmínit, že často získáte víc odkazů díky vhodně použitému obrázku. Lidé totiž často sdílejí více očima ;)
  • Když pochopíš pojem white hat a linkbuilding, tak jejich spojením vznikne vždy oxymóron. – Njn co se dá dělat. Vědění, hold občas některé dveře zavře.
  • Adwords je jediný legální white hat linkbuilding. – Hmm. Penalizace za odkaz v AdWords by byla vážně zábavná záležitost :)
  • Dej peníze na charitu. Odkaz na jejich stránkách je white hat. – Aneb vykoupení za své black hat SEO hříchy.

Závěr

Žádný zpětný odkaz zřejmě nikdy nebude white hat. Ostatně guest posting byl dlouhou dobu uváděn jako hezký příklad white hat linkbuildingu a dnes je už na druhé straně. Takže proč to řešit. Kdo nedostal penalizaci jako by nebyl :)


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

2 Replies to “Pro pobavení: Jak začít s white hate linkbuidlingem”

  1. uz nadpis me dostal :)
    white hate linkbuilding :)
    podle Matta je vse ilegal, trosku mi prijde ze uz si spis dela legraci ze vsech
    linkbuilding je funkcni to je asi pro vsechny nejdulezitejsi
    na co by si mel clovek dat pozor
    1. clovek by nemel pouzivat mass linkbuilding a automaty
    2. prirustky backlinku by mely mit nejakou posloupnost a logiku
    3. rucni prace je vzdy lepsi nez jakykoliv automat
    4. 1000 linku nepomuze kdyz neni obsah
    5. vsechny predchozi body mohou byt poruseny ale vysledek muze byt pouze docasny (coz taky kolikrat neni od veci :))

    btw. osobni zkusenost nekdy staci i par backlinku a navstevnost prijde pokud je dostatecny originalni obsah

  2. v dnešnej dobe už white hat veľmi nefunguje, úplne iné to bolo pred pár rokmi ked uživatelia ešte neboli taký lenivý a zdieľali každý zaujímavý článok

Comments are closed.