Francouzký soud nařídil zablokovat přístup ke stránkám na streamování videa

disgusted-oh-god-why-textVelké vítězství slaví protipirátská sdružení ve Francii. Podařilo se jim přesvědčit nejvyšší soud, aby nařídil vyhledávačům (Google, Yahoo!, Bing) a ISP (včetně největší Orange a Bouygues Telecom) zamezit přístup jejich zákazníkům/uživatelům k zhruba 16 stránkám na streamování online videa.

Zatímco protipirátské unie na starém kontinentu slaví velké vítězství, tak odborníci na internet jsou poněkud rozčarování, protože zvláště v posledních letech se začíná pomalu ale jistě dařit online distribuci filmů. S rozšířením rychlého internetu a mobilních zařízení se lidé učí platit za kvalitní online audiovizuální obsah. Různé omezení mohou naučit uživatele, že se dají filmy v dobré kvalitě i stahovat.

Vyhledávače spíše krčí rameny, protože v okamžiku, kdy vyškrtnou výsledky určité domény, tak na její místě se objeví nějaký portál plný odkazů právě na vyškrtnutou doménu. Ačkoliv se někteří aktivní protipiráčtí aktivisté chystají údajně prosadit i nařízení, aby vyhledávače vyškrtli všechny stránky, kde se nachází odkazy na zakázané weby. Což je samozřejmě nemyslitelné. Byla by sranda schovávat do komentářů k výrobkům na eshopu takovéto odkazy, nemyslíte?

A co poskytovatelé internetu? Aby se pomalu ale jistě naučili zase blokovat torrenty a různé sítě na sdílení obsahu. Když se na 10 Mbitové lince nedá film shlédnout online tak se vždy dá odněkud stáhnout. Zákaz přístupu na doménu je zřejmě asi stejně účinný jako vylepit ulici plnou dealerů plakáty: “Tady se neprodávají žádné drogy.” Ulice se sice bude jmenovat jinak a navigace jí nenajde, ale stále tam bude. Stačí vědět kde je (IP) anebo si zboží přes někoho obstarat (proxy).

Schválně jak dlouho bude někomu trvat, než nabídne Francouzům nějaký plugin do prohlížeče, který tohle všechno obejde. Njn to by nebyl stát, aby neotvíral obrovské podnikatelské příležitosti pro ty co umí ;)

Zdroj


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

5 Replies to “Francouzký soud nařídil zablokovat přístup ke stránkám na streamování videa”

  1. Ono se stačí podívat na Webtrh – na jednoho opravdového podnikatele připadne 10 podnikavců, kteří akorát přemýšlí jak něco čmajznout, obejít, občůrat a vydělat s minimem práce. Místo zakazování by bylo mnohem účinnější výrazně zefektivnit a zjednodušit vymáhání škod, které podobní výlupci způsobí. Stát díky naprosto neefektivnímu soudnictví a šílené byrokracii v podstatě chrání zloděje a znevýhodňuje skutečné tvůrce. Toto už jsou jen následky a žabomyší války o nesmysly.

  2. lol tak ten súdny dvor sa pekne vyznamenal, dal iba zbytočnú robotu niektorým vyhľadavačom, ktorá ajtak nebude vôbec fungovať, len dúfam že sa podobne názory nerozšíria aj do ostatných štátov

  3. Soudnictví a multimedialni producenti ještě žijí v minulém století. Aby neskončili jako Polaroid, odmítl prodat licence na instantní fotografie, tak na film a papír už dnes nefotí skoro nikdo.

  4. To je úplně typický přístup takovýchto lidí. Nerozumí tomu, ale strašně by všechno zakazovali a sami ví nejlíp, jak na to. A výsledek je ten, že se zase něco zakáže, ale problém není ani v nejmenším vyřešený. Každý soudný člověk na první pohled vidí, že je to blbost.

Comments are closed.