Že by začal Twitter s čistkou robotů?

angry-bang-bang-bangZrovna teď se probírá celkem zajímavé téma. Twitter údajně začal po IPO masivně pročisťovat uživatelské účty. Údajně každý 10tý účet je robot, hrající si na člověka, jehož jediným účelem je získávat další a další kontakty.

Klasický scénář je jednoduchý. Robot zkouší followovat lidi. Současný limit je 500/den, pro nové účty. Počká několik hodin až dní. Všichni, kdo na follow nezareagují, tak unfollowne a pak zkusí dalších 500 lidí. Takhle to jde do 2000, což je další limit. Pak je možné followovat maximálně o 10% lidí víc, než máte followerů.

Ovšem jak už to tak bývá spousta lidí najde trhlinku v systému. Například pro účty s nějakou historií je limit (do 2K) 1K follow za den přes web, ovšem dalších 1K přes android aplikaci. Dříve dokonce šlo přes android údajně nějak followovat až 5K lidí, ovšem to bylo fixnuto.

Twitter se samozřejmě nelíbí mít sociální síť plnou zombie účtů, které neslouží k ničemu jinému, než vytváření dojmu nějaké aktivity a následně dělají masivní reklamu. Pustil se proto do čistky. Postupně jsou tak zablokovány účty s více jak 20K followery, které vypadají podezřele. Údajně to už odneslo několik arabských účtů s počtem 800K a 1,5M followeů, dále jeden korejský s 500K followery. Akce ale pokračuje a pokud denně masivně followujete a unfollowujete stovky lidí, tak i na vás může dojít.

Twitter se zřejmě nebojí. Ostatně uvedení na trh se jim opravdu povedlo. Žádný propad jako u Facebooku se nekonal. Akcie rychle vyskočily na současných 41,57 USD (upisovací cena byla 26 USD). Mimochodem asi nejsem jediný kdo si všiml poměrně slušný nárůst promoted tweetů. Twitter se hold rozhodl dělat čísla, která akcionáře potěší a zombie účty mu jen překáží.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

8 Replies to “Že by začal Twitter s čistkou robotů?”

  1. nejaké trhliny sa určite ešte nájdu, len to už nebude také jednoduché a stále tu je riziko, že vám účet neskôr môžu hocikedy zrušiť

  2. Twitturu dlouhodobě držím palce. IPO mě mile překvapilo a trošku mě mrzí, že jsem si nějakých tě prá akcíí taky nekoupil. Ta společnost má totiž budoucnost.

  3. Po projiti statistik muzu potvrdit ze nic takoveho se nedeje :)

    Je pravda ze twitterovy marketing uz dneska nejde delat tak jednoduse jak jak pred 2-3lety ale porad to samozrejme jde.

    Twitter si nemuze dovolit o moc pritvrdit protoze uz ted se obcas stava ze suspenduje legitimni ucet a uzivatele ztraceji duveru – toto se tyka hlavne firemnich uctu ktere jsou v souladu s pravidly twitteru ale napr mnozstvi @replies a odkazu ve tweetech se dost tezko odlisuji od dobre nastaveneho spam uctu.

  4. Nazdar Dragouši :D Neplanuješ zase nějakou statistiku hledaných výrazů na Seznam.cz? Klidně hodím nějakou kačku. Docházejí kw na mfa :D Díky

    1. Kaktusak: zatím nic neplánuju. Ale uvidím, něco by to chtělo než se Seznam inspiruje Google.

  5. Aha, tak už je mi jasný proč se na mě nasajou lidi od finančního fochu a po nějaké době se oddělí. Díky, už je mi to jasné.

Comments are closed.