Porovnání CTR z různých vyhledávačů a zdrojů od Chitika

Chitika, Inc. je velká internetová reklamní síť. Za měsíc zobrazí více jak 4 miliardy cílených reklamních ploch na 300 tisících internetových stránkách. Nedávno zveřejnila studii postavenou na desítkách milionů impresí, které se zobrazovaly od 1. do 10. října. Cílem bylo zjistit jaký vliv mají různé zdroje na CTR (Míra prokliku).

Na následujícím grafu jsou vidět výsledky.

chitika-pomer-prokliku-z-ruznych-vyhledavacu

Aby nám Chitika nemusela dodat kompletní čísla, bere CTR z Ask.com jako 100% a poměrně k němu přepočítává i další stránky. Outside jsou návštěvy z externích odkazů, within z interních odkazů a direct je přímá návštěvnost (type-in trafik, bookmarky).

Výsledky by se daly přeložit jako tendence návštěvníků “vím co hledám a jdu si pro to”. Následně je návštěvník spokojen a nemusí klikat dál (zavře prohlížeč, přejde na jinou stránku). To je nejvíce patrné na posledních třech sloupcích, které to potvrzují.

Teoreticky by jsme tak mohli říct, že nejlépe návštěvníky uspokojuje Google a nejhůře Ask. Zajímavé je, že Bing a Yahoo! od Microsoftu jsou na tom stejně. Vzhledem k tomu, že od roku 2009 jede Yahoo! search na technologii Bing to dává i smysl. Celkem by mě zajímalo jak by si vedl v tomto případě náš Seznam.

Nutno ale podotknout, že nejvíce klikají na reklamy nováčci na internetu a těch převládá mezi uživateli systému Windows. No co si budeme říkat Microsoft svůj Bing umí prosadit na čerstvých instalacích. Navíc internetová podpora Google už není co bývala. Čísla tak mohou být i mírně zkreslená.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

One Reply to “Porovnání CTR z různých vyhledávačů a zdrojů od Chitika”

  1. najviac klika na reklamy staršia generácia, tj. ľudia nad 40 rokov + množstvo klikov je ešte aj od detí, ale tie klikavaju väčšinou iba na reklamy, ktoré majú niečo spoločné s hernou tématikou

Comments are closed.