PageRank se nezveřejňuje, protože se rozbila trubka

nejak-to-nedava-smyslVěčný bojovník se spamem Matt Cutts prohlásil na Pubcon Las Vegas, že Page Rank se samozřejmě aktualizuje každý den, dokonce by se měly i výsledky aktualizovat ve všech Toolbarech jednou za tři měsíce, jak bylo zvykem. Ovšem problém je v tom, že “the pipeline” (trubka), která informace předává webmástrům se rozbila a momentálně Google nemá nikoho, kdo by jí opravil.

Pokud nemáte problém s angličtinou doporučuji si to poslechnout na vlastní uši. Pasáž je od cca 19:08 – 20:00.

Jak jsem jej tak poslouchal měl jsem spíše pocit, že by byl nejradši aby to tak i zůstalo. Prý vyhodnotí dopady a uvidí se co dál. V každém případě to nebude do konce roku.

Momentálně tedy nemá cenu se s tím stresovat a nějak to řešit. Pokud jedete v rankovém obchodě, tak máte minimálně dva měsíce kdy se s ranky nebude hýbat. Zřejmě to bude ale více. Takže dobrá zpráva i pro lidi, co chytají domény s ranky, zrestaurují či upraví a následně prodávají odkazy.

Nové weby, které máte na prodej odkazů v zahraničních systémech by jsem asi teď nebudoval. Myslím, že je čas popřemýšlet na diverzifikací :)

 


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

7 Replies to “PageRank se nezveřejňuje, protože se rozbila trubka”

  1. Vůbec bych se nedivil, kdyby Google GTPR odpískal. V podstatě jediný důvod, proč to neudělat, jsi tuším popisoval v jednom ze starších článků (přišel by o bič na prodejce odkazů).

    Každopádně tenhle stav není vůbec ideální, protože nový weby vypadají jako penalizovaný a protože je stále spousta “expertů” co posuzujou web podle PR, někdy to komplikuje optimalizaci (hlavně při výměně odkazů). Takže snad jej Google brzy zaktualizuje nebo zruší úplně.

  2. pre niekoho to môže byť teraz ťažké obdobie, pretože môže vlastniť zopár webov, kde sa nezobrazuje žiadny rank a on tam pritom môže byť celkom slušný a je veľkou pravdou, že ked niekto nakupuje odkazy tak chce vidieť vysoký GPR

  3. Nevím proč, ale přijde mi to jako jedna velká výmluva. Že by sám velký Google neměl nikoho,kdo to opraví? K neuvěření :-)

  4. Vůbec bych se nedivil, kdyby Google PR odpískal. V podstatě jediný důvod, proč to neudělat, jsi tuším popisoval v jednom ze starších článků (přišel by o bič na prodejce odkazů).

    Každopádně tenhle stav není vůbec ideální, protože nový weby vypadají jako penalizovaný a protože je stále spousta (ne)odborníků, kteří posuzují web podle PR, někdy to komplikuje optimalizaci (hlavně při výměně odkazů). Snad Google PR brzy zaktualizuje nebo zruší úplně.

  5. Taky se mi to nějak nezdá, že by zrovna google nenašel nikoho na protáhnutí ucpané trubky.

Comments are closed.