Microsoft opět rýpe do Google

troll-troll-dadMicrosoft, respektive jeho služba Bing se v poslední době začala starat o blaho studentů. V USA rozjíždí projekt Bing for schools. Služba Bing bude propojena se školní sítí a studenti škol budou mít vyhledávání ve službě Bing bez reklam, chráněné proti nevhodnému obsahu pro dospělé a navíc mohou pro svou školu získávat body, za které jsou odměny. Údajně si vylepšení služby bude moct odzkoušet na 800 tisíc studentů.

Netrvalo dlouho od spuštění programu a objevilo se video z dílny Microsoft, kde studentka vypráví, co všechno se “naučila” ve škole. Ačkoliv studuje dějiny Mezopotámie, z vyhledávače se dozvěděla jak získat levnější pojistku na auto anebo refinancování dluhu. Samozřejmě že za to mohou zlé reklamy, které jí odvádí od studia. Když bude používat Bing tak se jí to nestane :)

Samozřejmě až zábavně naivní. Hlavní myšlenkou je propagovat značku Bing a akci Bing for schools.

Zato reklamní kampaň Microsoft’s “Scroogled” Gmail ad, která si bere za cíl Gmail a vyzdvihuje Outlook, už je někde jinde. Dozvíte se, jak v ní Google prochází všechnu soukromou poštu, aby vám mohl servírovat reklamu na základě slov, které se v ní nachází. Nutno podotknout, že je pěkně poskládaná a ještě obsahuje i citaci Erica Schmidta výkoného ředitele společnosti Google: “There’s what I call the creepy line and the Google policy about a lot of these things is to get right up to the creepy line, but not cross it.”

Pokud se chcete kouknout na všechna videa, kde Microsoft “vítězí” nad Google tak je najdete na stránce scroogled.com.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

4 Replies to “Microsoft opět rýpe do Google”

  1. to už je celkom silne vyrývanie, som zvedavý či a ako na to odpovie google. Napadlo ma ešte že by Microsoft mohol vytvoriť podobnú sieť ako adsense od google.

  2. Drago a to je asi jedine miesto kde MS porazilo google. Pred par dnami som testoval prehladavace a skusal som ake rozdielne vysledky ponukaju. Zacal som vseobecnymi klucovymi slovami kde si bing viedol ako tak dobre a jeho vysledky boli sice ceskoslovenske ale dalo sa to prezit. Potom som zacal s presnejsimi slovami a tam uz bing neukazoval takmer nic co by som ocakaval alebo potreboval. Presne klucove slova boli strata casu. Musim povedat ze vysledky bing a yahoo boli uplne totozne co povazujem za velku chybu. Viem ze patria rovnakej firme ale ak uzprevadzkuju totoznu sluzbu mohli by skusat rozdielne nastavenia.

    Na bingu kedykolvek ho skusam pouzit najdem kopu mfa. Odkedy ale frcia tablety sa mi stale via a viac zvysuje navstevnost z bingu a po vianociach to opet poskoci o dake to percento hore.

  3. No, to už se tu šuškalo docela dlouho, že by se měly objevit reklamy ve Windows. Možná, že se jich dočkáme. :P

  4. Že se ví o tom že google prochází maily? No a co, o Microsoftu se to neví, ale dělat to může stejně tak. A možná lepší kvůli reklamám než kvůli jiným věcem.
    Co se týče outlooku tak když jsem na tom zkoušel rozběhnout doménu s více účty, tak jsem málem chytil psotník. A že MS má až 500 e-mailů? Chtěl bych vidět správce, který by to v tom jejich systému zpravoval.

Comments are closed.