3 originální metody online podnikání na které nepotřebujete vlastní web

neutral-youre-the-man.V online podnikání existuje velká spousta věcí, které vyžadují čas, než se vůbec dají začít používat. Klasikou je budování nějakého webu. Buď potřebujete nabrat ranky anebo návštěvnost. Pak tu máme služby, které je lepší přenechat lidem co mají zkušenosti. Buď prostě z důvodu že mají know how anebo vědí jak to udělat rychle a bez zbytečného otálení, popřípadě mají spousta volného času.

Vzhledem k tomu, že jsou teď prázdniny v plném proudu a spousta studentů by určitě ocenila nějaké penízky navíc, přináším tři metody jak si vydělat s potřebným know how anebo volným časem nějaký ten bakšiš.

Virtuální stěhovák

Určitě znáte ten úžasný pocit, kdy množství výpadků anebo arogance provozovatele webhostingu, vás doslova přihání k šílenství. Jenomže u něj máte deset webů na WordPressu a funkční emaily. Tohle je práce na jedno odpoledne s nejistým výsledkem do které se vám navíc vůbec nechce. Kdyby tu tak byl někdo, kdo to dokáže z webhostingu A do webhostingu B převést. Klidně mu i zaplatíte, hlavně když to bude bez výpadků a druhý den všechno funkční.

Najměte si virtuálního stěhováka! Za 50 CZK/WordPress+ 100 CZK nakonfigurování emailů u webhostingu B vám vše přesune. Takže 600 CZK za to, že se druhý den probudíte a všechno bude jinde, to už stojí za úvahu ne?

A know how? Přesouvání CMS dneska není zas takový problém jak se zdá. Povypínat pluginy, přehrát obsah pomocí skriptu na VPS, zazálohovat databázi. Přesunout obsah na nový webhosting, naplnit databází, přepsat konfiguraci tak aby fungovala, zapnout pluginy. Vše zkontrolovat ještě před přesměrováním domény pomocí vlastní DNS záznamů. Vydat povel zákazníkovy ať nastaví nové DNS. Práce na celé odpoledne, ale kdeže, za dvě hodinky hotovo včetně testování. Navíc virtuální stěhováci už vědí co má který webhosting za nastavení. Takže případný problém, který zaplácáte několik hodin svého života, desítky minut na chatu s technickou podporou, oni už znají a vyřeší.

Ověřený wikipedista

Takhle mi přijde jednou email. “Nazdar Drago, nevíš kde by se dal koupit tak rok starý účet na Wikipedii, který má 10 založených hesel a minimálně 100 editací?” Odpověděl jsem: “Tak to nevím, zkus Webtrh. Kolik takový účet stojí?” Druhý den dorazí odpověď: “To záleží jaké tam máš jméno. Od tisícovky nahoru.”

Účty k různým službám jsem moc prodávat neviděl. Spíše jsem ale nenašel tržiště. Nějaký černý trh tu ale určitě bude. Přeci jen nevěřím, že by tu nebyla poptávka třeba k účtům na diskuzních fórech. Koupíte si nějaký s dejme tomu stovkou příspěvků, změníte podpis a máte sto zpětných odkazů.

Neříkám, že to je eticky správné, ale zajímavé rozhodně.

Twitter/Facebook

Twitter i Facebook stránky jsou občas žádaným artiklem a když ne vždy se dá vydělat na reklamě. Například affiliate funguje skvěle a pár stovek za měsíc taková facebook stránka či twitter účet dokáže vydělat. Vždy to ale chce najít dobrou cílovou skupinu. Lepší je pár set lidé s úzkým zaměřením, než pár tisíc s různým.

Fanoušky/Followery nejlépe získáte tím, že jim poskytnete kvalitní anebo populární obsah. Dobře funguje překládání různých zábavných faktů, historek či vtípků ze zahraničí. Výhodou je i umět programovat, popřípadě do toho zapojit automatiku. Taková Facebooková stránka, která každý den poskytuje seznam slevových kupónů nemusí být špatná.

Pro Twitter se rozjíždí služba PAY4T, kterou jsem si už odzkoušel. Můžete do ní přidat libovolné množství twitter účtů a odpovídat na poptávku inzerentů. Momentálně jsou zde poptávky od 10 do 1000 CZK.

Pro účely správy Facebook stránek doporučuji nastudovat si co možná nejvíce informací o obsahovém marektingu.

Závěr

Původně jsem chtěl dát pět metod, ale na ty už by to chtělo mít vlastní stránku. Tak snad příště :)


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

8 Replies to “3 originální metody online podnikání na které nepotřebujete vlastní web”

  1. V úvodu zmiňuješ pět metod jak si vydělat, ale ve skutečnosti jsou tři.
    Jinak ten první je vážně zajímavý, to mě ani nenapadlo, že by to někdo využil. Ale problém bude asi sehnat lidi, kteří by tu službu potřebovali. Nesetkal jsem se s tím, že by veřejně žádali o pomoc.

    1. kryšpín: původně tam bylo opravdu pět metod ale ty 2 jsem nakonec nerozepsal, protože jsou značně “neetické”.

  2. Tak nejsolidnější mi příjde ten stěhovak. Po tom by v CZ mohla být i poptávka, ostatní jsou spíše takové náhodné joby

  3. zarobiť bez webu a online sa dá ešte veľmi veľa rôznými spôsobmi len to chce čas a chuť pracovať

  4. Tak ten stěhovák by se mi hodil asi před měsícem. A teď mě napadlo, že mám několik nevyužívaných účtů na diskusních fórech, díky za tip ;)

  5. Sťahovanie webov zabijá veľa času a myslím si, že pri zaujimavých cenách nie je problém zveriť prehodenie webu na iný hosting. Stačil by zodpovedný človek s referenciami.

Comments are closed.