Počet mobilních uživatelů Facebooku vzrostl v USA a Anglii o 20%

facebook_like3
 Tento oblíbený vtip, už tak trochu přestává být pravdou. Tedy alespoň jeho začátek. V USA a Anglii stoup počet uživatelů, kteří se připojují na Facebook o 20%, respektive 18%v USA a o 22% v Anglii za první čtvrtletí 2013. Určitě zajímavější ale je, že se také zvedá podíl mobilní reklamy na příjmech Facebooku. Momentálně to je 30%. Průměrný uživatel Facebooku se údajně koukne na svůj status 14x za den. No to je pěkný počet impresí.

Mobilní reklama přináší úplně nové možnosti. Zatímco zakrýt 30% obrazovky jedním reklamním bannerem je na monitoru u stolního PC, řekněme celkem nepředstavitelné (i když pro některé české společnosti s jejich řvoucí flash reklamou zřejmě běžný standard), tak na mobilních zařízeních nic divného. Nudlovité jednoduché designy navíc často znesnadňují rozlišovat co je v kontextu celé stránky vlastně reklama. To si občas až říkáte zlaté MFA, tam byla vždy zábava hledat co je menu a co reklamní lišta.

Tento trh je samozřejmě velice lákavý zvláště pro lokální firmy a společnosti, které prodávají virtuální služby, jen toho umět správně využít. Reklama na Facebooku je jiná, vlezlejší a agresivnější. Snaží se vás oslovit jako prodejce po telefonu. Ten když to umí, tak to jen koukáte, co vám dokáže prodat. V tomto případě doporučuji shlédnout film Boiler Room. Možná, že se dočkáme i lidí co budou placený za prodej služeb po sociálních sítích :)

U nás jsem zatím moc kvalitní reklamní kampaně na Facebooku neviděl. I když některé firmy se už pomalu začínají chytat. Pamatuju si třeba reklamu na Shock! (Pošli plech), ta se mi líbila. Spousta dalších reklamních akcí ale ztroskotá na maličkostech, jako je nekompatibilita aplikace s prohlížečem, anebo moc namáhavé zapojení se do soutěže.

Celkově ale na to jaký mají zdejší firmy problém s kampaní pro stolní počítače jsem hodně skeptický, že by zvládly ty mobilní.

Zdroj:


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

5 Replies to “Počet mobilních uživatelů Facebooku vzrostl v USA a Anglii o 20%”

  1. Tak cena tabletu padá a dle mého odtamtud jde nejvíce uživatelů. Je také otázka jakou metodikou k těm číslum se došlo? Patřím třeba k uživatelům FB z mobilních zařízení i já, který z FB používám pouze chat na ICQ. Nebo je nutné navštívit hompage FB. Občas mám dojem, že všichni s těma statistikama růstu čarují jak se dá včetně google s jeho + :-)

  2. Taky mám dojem, že prohlášení o zvyšujícím se prodeji Ipadů stejně jako o zvyšujícím se množství uživatelů z mobilních zařízení, má za účel jen zvýšit tržby z reklam na Facebooku. Osobně si myslím, že reklama na FB není použitelná pro každý business a využití je značně omezené..oproti třeba PPC…Nemám prostě FB rád:-))

  3. 14 krát denně kontrolovat svůj status na FB? To už je na pilulky;-) Jinak k tématice reklamy a marketingu doporučuji mrknout i na film Jonesovi s Demi Moore a Davidem Duchovnym, vcelku vtipné psycho;-)

  4. Tradá. A kolik lidí má na FB dva i více účtu? Nelíbí se mi, že se honosí miliardami, záleží však na tom, kolik reálných a přínosných uživatelů tato síť má. Preferuji raději Google+.

  5. počet mobilných užívateľov FB rastie preto lebo aj počet použivateľov mobilného internetu veľmi rýchlo rastie

Comments are closed.