Soutěž o .eu domény I. – programy EURid na podporu .eu

Vítejte u prvního kola soutěží o .eu domény, které dodal sponzor blogu regZone.cz. Pro toto kolo je k dispozici celkem 5 kódů na .eu doménu zdarma, které můžete uplatnit podle návodu zde. Ti nedočkavější, nechť se prosím přesunou do části soutěž. Pro ty ostatní mám připravené informace o programech EURid na podporu .eu domén.

Jak EURid podporuje .eu domény

Momentálně je registrováno nějakých 3,8 milionu domén. Dřív bylo toto číslo veřejně vystaveno na stránkách EURid, ale někam zmizelo. EURid má roční zisky něco málo přes 13M EUR (zhruba 325M CZK), za rok 2012 měl přebytek 53.464 EUR. Peníze co vybere a nespotřebuje na technické věci investuje do propagace .eu domény. Pořádá spousty různých akcí a dalších se účastní.

Pro nás jsou asi nejzajímavější reklamní akce pro registrátory, díky kterým si můžeme kupovat domény za daleko nižší ceny. Celkem existují tři druhy a každý z registrátorů si může vybrat takový, který mu vyhovuje nejvíce.

Flexible Promo Credits – za každou registrovanou doménu získá registrátor jeden Promo Credit. Za nějakou dobu, kterou si sám zvolí si je může vybrat formou domény zdarma. 1 Promo Credit = 1 .eu zdarma. Většinou se pak rozdávají domény za jak to jen nazvat “regulační poplatky”.

Target-based Reduction – funguje na principu “čím více jich prodáte, tím budou pro vás levnější”.  Jsou celkem tři úrovně. Cena postupně klesá jak roste počet registrovaných domén. Velká část zodpovědnosti je tak na registrátorovi, aby se postaral o propagaci a získal lepší cenu. Musí také dobře odhadnout svůj potenciál, aby moc neprodělal. Nepodařilo se mi ale zjistit jaké jsou zde konkrétní čísla.

Four-month Reduction – Na čtyři měsíce klesne cena pro registrátora na jedno euro.

Takže takto doménově podporuje EURid registrátory a nám zamotává hlavu, když pak máme domény prodlužovat :)

Soutěž

Dneska to bude o rychlosti. Na stránkách regzone.cz je tabulka počtu registrovaných domén. Kolik desítek tisíc .eu domén momentálně ukazuje (nezapomeňte zaokrouhlit na celé).

Své odpovědi piště do komentářů pod tento článek. Nezapomeňte vyplnit políčko s emailem, neboť by jsem vám neměl jak poslat výhru. Pokud bude váš příspěvek označen jako výherní, ale email nedorazí, zkuste kouknout do spam filtru, popřípadě mi napište.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

20 Replies to “Soutěž o .eu domény I. – programy EURid na podporu .eu”

  1. Ahoj, je to skoro 19 tisíc registrovaných .eu cez regzone. Super blog, držím palce, mnoho vecí sm sa tu dozvedel. Rulezz:) Jan

  2. Desítek tisíc?

    127 811 = 12,7811 zaokrouhleno na desítky = 13 desítek tisíc.

  3. Ooopss.. desítek tisíc .eu domén, já myslel všech. Tím pádem to bude jednodušší:

    Domény .EU = 18 838 zaokrouhleno na 20 000

  4. Tak jestli v tom není nějaký chyták, tak necelé dvě;-)

    SPRÁVNĚ

  5. V tuto chvíli necelé dvě destítky tisíc.
    Odpověď: 2

    SPRÁVNĚ, ale pozdě

    1. Správná odpověď je 2 (dvě) desítky tisíc. Výhercům posílám kódy.

Comments are closed.