Vtipné vylepšení otravné reklamy

its-somethingPrávě si procházím zajímavé články v zahraničních médiích, z kterých by stálo za to se inspirovat a najednou mě překvapí jedna z nejnepříjemnějších reklam, na které můžete narazit. Místo stránky se objeví ramcem rozdělená stránka. V spodní části jede reklama a v horním je Skip ads. Alespoň tam není několika vteřinový odpočet.

Jenomže tentokrát je to jiné…

Horní část totiž obsahuje i informace, které zaměstnají náš reklamě odolný mozek. V případě screenshotu se jedná o citát. Předtím jsem, tam zahlédl vtip.

forbes-reklama

Jak jistě uznáte je to velice zajímavý způsob jak upoutat pozornost a dát reklamě vůbec nějakou šanci. Forbes si vybral odlišnou cestu než většina našich velkých portálů. Ty jsou schopné po najetí myši otevřít flash popup reklamu, která zasekne slabší počítače a vyděsit návštěvníka ohlušující znělkou. Upřimně většina stránek si tohle na mě zkusí jen jednou. Už se tam nevrátím. Zas tak unikátní obsah většinou stejně nemají.

Přemýšlel jsem nakolik by se podobné metody daly využít u tradičních reklam. Moderní reklamní plochy zabírají docela velký prostor, není problém na ně tedy umístit prakticky cokoliv. Zajímavá by mohla být spolupráce se samotnou stránku, na které se nachází. Stejně se dnes zaznamenává naprosto cokoliv, takže by mohla být například část plochy věnována informaci kolik elektřiny spotřebovali návštěvníci stránek po dobu strávenou čtením u průměrného dodavatele elektřiny a kolik by mohli ušetřit, když kliknou na reklamu. Chce to jen uvolnit uzdu fantazie a nebát se pustit do nekonvenčních metod propagace :)

Závěr

Stejně si ale myslím, že se většina z vás se bude pozastavovat nad tím, jak může mít Forbes AdSense reklamu v podstatě na naprosto prázdné stránce. S minimem textu :)

Njn v momentě kdy dorostete určitých rozměrů, tak pro vás některá pravidla přestanou platit. No a pro ty co narostou ještě víc? Ti si mohou dělat vlastní :)


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

3 Replies to “Vtipné vylepšení otravné reklamy”

  1. A nejvtipnější pak je, když ty velké hráče, co si reklamkám diktují pravidla použijí na AdSense blogu v článcích ve stylu “Jak jsme optimalizací zvýšili příjem”.

    Optimalizační tým se jen třese, abys zvýšil eCPM podobnými doporučeními a hned za nimi se třese kontrolní tým, aby ti napsal upozornění na porušení pravidel a zabanoval stránku nebo účet :) Taková klasická google reklamní schizofrenie :)

    Jinak ten nápad je docela fajn, alespoň trochu návštěvníkovi zpříjemnit otravnou reklamní chvilku :)

  2. No já nevím, ono u nás totiž zatím neexistuje žádný rozumný platební model pro větší internetové deníky / nakladatelství. Kdyby nemuseli veškeré příjmy mít z reklamy, tak určitě nemají Flash přes celou stránku. U Forbesu teda asi zrovna není placená sekce, ale ten živí hlavně tištěný časopis. Takovým NY Times má pak placený obsah a ta sekce je bez reklam. Kdyby iDnes udělala takový formát reklamy, přidala k tomu top headliny z článků, tak má CTR poloviční a má po příjmech.

  3. stále sa dá niečo vylepšovať, ale takýto typ reklamy je podľa mňalen hudbou budúcnosti, minimálne v strednej Európe :D

Comments are closed.