Taky zjišťujete zdali neumíráte online?

59 procent ze všech Američanů zkusí hledat informace ohledně jejich zdravotního stavu online. Alespoň tak to tvrdí průzkum Health Online 2013. Vzhledem k tomu, že 81% Američanů využívá internet, tak to týká je 73% americké online populace. Tedy 186 milionů.

Na rozdíl od USA máme v ČR bezplatnou zdravotní péči pro všechny stejnou. Což sice vylučuje některé dotazy, ale rozhodně většina zůstane. Pořád je jednodušší a pohodlnější se na spoustu věcí zeptat vyhledávače než doktora. I když to moc nedoporučuji. Pokud začnete zadávat své příznaky online, tak je to jako se postavit před doktora House. Z větší modřiny se klidně vyklube lupus. I když ten to vlastně nikdy není :)

Výhoda článků věnovaných zdraví je jejich nesmrtelnost. Dokud někdo nepřijde s genetickou manipulací a půlka z nás přes noc neevolvuje anebo se nepovznese, tak nemusíte obsah webu nijak zvlášť aktualizovat. V podstatě se tak encyklopedie propichování puchýřů může stát zdrojem vašeho pasivního příjmu, ovšem u toho pozor na proleženiny.

Co se týká monetizace v posledních letech se to celkem zlepšuje. Nemusíte už vsázet jen na PPC. Objevují se firmy se slušným affiliate programem, které platí 15 – 25% z objednávky. Jejich zboží na hubnutí, anebo přípravky, které udělají z vašeho záložáka v civilu elitního mariňáka v pozoru se prodávají celkem slušně. Osobně si myslím, že by se i reklama na takovýchto stránkách dobře prodávala. Ostatně tématu zdraví se často věnují různé ženské magazíny, které už delší dobu slušně letí.

Zkoušel jsem zadat do AdWords jak lidé přihazují na různé příznaky a ceny se pohybují od 3 do 19 CZK. Ceny se odvíjejí od příznaků (nižší) až po konkrétní řešení zdravotního problému (vyšší).  Není to ale pravidlo. Myslím si, že kdyby jsem pořádně pohledal, tak se najdou i částky kolem 40 – 50 korun. Jen pro zajímavost, jsou lidé kteří platí za slovní spojení “jsem upír” a “byl jsem mrtvý”.

Závěr

Myslím si, že do budoucna bude lidí, kteří hledají své příznaky na internetu anebo více informací o nemocech přibývat. Ostatně na tom není nic špatného. Když jsem před půl rokem dostal mou první plombu prosurfoval jsem dvě hodiny zjišťováním jak se taková amalgámová plomba vyrábí, co vydrží na co si mám dát pozor a spoustu dalších informací. Dozvěděl jsem se, že můžu dostat rakovinu, upadnout do deprese a mám se vyhýbat teplotám pod čtyřicet stupňů Celsia pod nulou.

Pokud uvažujete o diverzifikaci webového portfólia a nebojíte se při psaní se něco zajímavého i dozvědět můžete to zkusit. Tento druh obsahu nestárne a je stále žádanější. Navíc se nemusíte bát o inspiraci. Stačí do Google začít psát Jak se léčí a postupně zkoušet písmenka. Námětu máte hned několik stovek :)

 


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

13 Replies to “Taky zjišťujete zdali neumíráte online?”

  1. Uvažoval jsem podobně, když jsem spouštěl web priznaky.com (už není můj). Hledanost tam byla slušná a konkurence se dala porazit. Prokliky tam ale nebyli nic moc, spíš lehce podprůměr a affily tam taky moc nejeli /je fakt, že tehdy ještě třeba Andropharmia nejela/.
    Dneska bych takový web doporučil už asi jenom jako ministránku pro online lékárny.

  2. Já občas pohledám co mám za chorobu :), ale je jasný, že to nejde brát jako modlu :).

    Na druhou stranu. Mám od malička vrozenou oční vadu. Když jsem byl malej tak mi s tím něco dělali atd. atd.

    Když jsem vyrostl tak se to vizuálně zhoršilo, ale doktoři říkali: no s tím nic u dospělých nejde atd. atd. a až díky netu jsem narazil na stejný jako já a díky tomu na specialistku – najednou nebyl nic problém.

  3. “Na rozdíl od USA máme v ČR bezplatnou zdravotní péči pro všechny stejnou.”

    Tak tohle mě pobavilo, jak je to dlouho co jsi byl v ČR u doktora Drago? :-D

  4. Jo k zubaři, tak na to padne výdělek z AdSense minimálně za měsíc :-D Tam jak vezmeš za kliku, už cáluješ :-)

    1. Martin: nic teď neplánuji, ale občas se najde zajímavý příklad, anebo inspirace.

  5. Zdravotni informace se urcite hledaj casto, ale clovek podobny veci hleda aby zjistil pricinu zdravotnich problemu a vetsinou nema naladu na to neco kupovat. Na druhou stranu by v tu chvili byl mozna ochoten zaplatit za kvalitni obsah/informace/online vysetreni-poradenstvi (sms platby, casem mozna i kreditka) a pak ho pres affil poslat k soukromymu doktorovi.

    Ja jsem tyhle informace hledal naposledy po tom co mi nekdo okopiroval klice od bytu a nasledne nasypal kyanid draselny do krabice s rybizovym dzusem a soli, do postele andelskej prach a do mouky tryciklicky antidepresiva. Fakt zajimavej zazitek…

  6. to zijes v saune kdyz se musis vyhybat teplotam pod 40 stupnu :)

    1. cloover: to je jen překlep. Mělo tam být pod nulou. Teď to vypadá, že nám do pekla zavedli wifi :)

  7. Online medic info ma smysl. Nemit nastudovanou diagnozua tim i argumenty, mela moje draha u obvodaka problem. Byl lehce za opicemi. Kontrola neni tedy od veci :)

  8. Do tohoto článku se ti hodí link na nesmrtelný obsah. Přesně něco takového mě láká. Udělat web jako je vitalion.cz. Tak snad časem. :-)

Comments are closed.