Gigaserver spustil odchyt domén

Gigaserver dnes na svém Twitter účtu @GIGASERVERCZ zveřejnil spuštění nové služby speciální registrace expirující domény. V krátkosti se jedná o klasický odchyt právě uvolněné domény. Cena služby je nastavená na příjemných 225 CZK bez DPH. 125 CZK zaplatíte za registraci domény a 100 CZK jsou náklady na službu samotnou. V případě neúspěšného pokusu o odchyt vám vrátí peníze. 

V současné době odchyt domén nabízí oficiálně Subreg (Speciální registrace domény) za 200 500 CZK s tím, že doména jde do aukce, anebo za 1000 CZK bez aukce. Další je dAukce, kde doménu můžete získat od 150 CZK (v případě více zájemců jde do dražby). V nabídce má odchyt ještě Regzone (Zoner), ale moc lidí zřejmě službu nevyužívá.

Neoficiálně chytá ještě  Tele3. Dříve měli celkem slušnou úspěšnost, jak je to teď nevím. Musel by jsem porovnat nějaké akčnější vzorky. Podle komentáře jvic (viz. diskuze pod článkem), chytá ještě One.cz.

Mno další registrátor, co chytá domény se jistě bude hodit. Zvláště u hezkých kousků, které se uvolní jednou za pár měsíců. Nutno podotknout, že se kousky s hodnotou desítek tisíc uvolňovaly, uvolňují a uvolňovat i nadále budou.

Většina lidí si nechává chytat zvláště domény s hezkými ranky, které oživí jejich odkazový profil. Občas se dá dokonce obnovit i původní obsah. Za pár hodin práce tak můžete mít plnohodnotný web. I když to už by jsem spíše doporučil kontaktovat telefonicky majitele a zeptat se jej zdali v projektu hodlá pokračovat. Když řekne že ne nabídnout mu symbolické odstupné, třeba 1K CZK a prostě to od něj všechno koupit.

V každém případě se těším na první souboje o hezké kousky. Inspiraci můžete najít třeba v doménovém rejstříku.

 


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

9 Replies to “Gigaserver spustil odchyt domén”

  1. U nas jsou ceny vyssi … aukce 500,- nabidka od 2000,-. Zdrazili jsme s upravou zpoplatnenych requestu od cervna.

  2. Odchytává ještě neoficiálně ONE.cz. Hodně domén co jsem si nechával odchytnout skončil u nich.

  3. Úspěšnost odchytu domén se u Gigaserveru ale blíží nule. Zkoušel jsem v minulosti speciální registraci asi u 10ti domén a ani jedna nedopadla. Ke cti jim je skutečnost, že vrací plnou částku.

  4. Proč je odchyt domén u Gigaserveru novinkou? Používám je podle mě přes rok. Sem tam nějaká dopadla, byť to není úspěšné jako Subreg/dAukce.

  5. Ja mam zkusenost, ze majitel si pri teoretickym prodeji nefungujici domeny rekl 50 tisic. Nic moc kw v domene a sporadicky vydelek. Investice by se mi vracela 10 let. I presto na domene po 2 letech stale nic nebezi.

  6. No já bych řekl, že úspěšnost odchytu je u všech veřejných odchytávačů velmi nízká… Ano, domény, které nikdo nechce odchytnou (to krásně zvyšuje úspěšnost)… Ale pokud je to zajímavější doména, tak je to naprosto úplně bez šance…

  7. Děkuji za super informaci, nejspíše v brzké době otestuji :) Cena je více než příjemná, tak uvidíme, jaká bude úspěšnost.

  8. Zajímavá cena to ano, ale nebylo by na škodu uveřejnit informace týkající se úspěšnosti odchytu dejme tomu jen u .cz domén.

Comments are closed.