Doménová mapa Evropy

Po publikování článku Naše národní doména má nové logo mě poprosilo hned několik lidí, jestli by jsem nedal dohromady nějaký větší seznam log různých TLD. Popravdě je s tím celkem dost práce a spousta správců národních domén pro svou doménu ani vlastní logo nemá.

Nakonec jsem se ale rozhodl zkusit udělat alespoň doménovou mapu Evropy. Musím se přiznat, že doplňování států do slepé mapy už mi nejde tak dobře jako ve škole, takže jsem se občas musel kouknout i do nápovědy. Ale i tak to byla celkem zábava. Jen teď doufám, že jsem na žádný stát nezapomněl.

U státu, které nemají pro svou doménu vlastní logo, jsem použil logo správce domény. Popřípadě jen dopsal textem národní doménu.

Tak která doména má nejhezčí logo?


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

17 Replies to “Doménová mapa Evropy”

    1. Gransy: tak já věděl, že určitě na něco zapomenu ale tolik. Ostatně proto má mapa verzi v1.0 :D

  1. dobrá mapa :) pekné sú .ru (s vlajkou) .me a aj cz nivea logo :) sk-nic je jak z praveku

  2. Dobrá práce, muselo to stát hodně času. Já ani nevěděl, že domény mají svá loga :)

  3. u tech ostrovu a malych statu jeste chybi: .cy (kypr), .fo (faerske ostrovy), .ax (alandy), .sm (san marino), .sj (spicberky), .va (vatikan)

    a u .io jsem mel chybu :D isle of man je .im :)

  4. Mne osobne sa paci .nl, ale aj nove .cz a .hr. Skoda len, ze my nemame nejaks pekne .sk logo. Chcelo by to vyhlasit nejaku sutaz. :)

  5. Nejvíce se mi libí logo Italie. Tam hnedle člověk pozná o jakou zemi se jedná. Ten naš nový knedlík, bych si s ČR nespojil. Myslím, že české domény se dobře prodávaly i bez nového loga:-)

  6. Nevím proč, ale nové logo cz nicu mi neskutečně připomíná logo .co.uk. Náhoda nebo obrovská inspirace hraničící s kopírováním? :)

  7. Přesně jak psal Beowulf – ta .it je naprosto dokonalá :-) Lepší provedení snad už vymyslet nelze…

Comments are closed.