Zavirované stránky PostsGenius

Včera mě upozornili čtenáři cn130, že je Chrome varuje na nebezpečné prvky stahující se z my.postsgenius.com. Zkusil jsem také Chrome, ale nic mi nehlásil. Dneska už mi to nedalo a cvičně jsem proklinout reklamu. Antivirus nahodil výstražné okno a je jasno. Někdo si zřejmě na počítači ukládá hesla od FTP.

 

Virus mi ale hlásil i favicon, takže snad si s tím vyškolená podpora, která se podepisuje vždy křestním jménem nějak poradí. Zatím na stránky nedoporučuju chodit.

Když nad tím přemýšlím, tak ani nevím jak se jim daří. Minulý kvartál jsem si nechal vyplatit provizi za affliate partnery cca 1500 CZK. V porovnání s PlaCla, ale moc blogerů není aktivních, což chápu. Když se tam někdo zaregistruje a pak se mě zeptá jestli musí být plátce DPH i když to tam mají napsané že nemusí, tak odpovím, že to co tam mají napsané by se mi nechtělo na FÚ rozhodně vysvětlovat. No a tak to bloger zabalí. Nějaká optimalizace příjmů, anebo levnější s.r.o. ve Velké Británii, je tak podle mého názoru v tomto případě naprosto kontraproduktivní.

Většinou si na ten systém lidé stěžují. Často dost nevybíravým způsobem (případné reakce do komentářů prosím hvězdičkovat). Pozitivních názorů moc není. Na druhou stranu, těch pár lidí, co je aktivních peníze vydělává. Tipnul by jsem to dokonce, že na aktivního člověka to bude víc než na PlaCla. Ale musel by jsem zkouknout statistiky, což teď nejde.

Mohla by vzniknout, nějaká konkurence s dobrým affil programem. U PlaCla jsem uvažoval, že by jsem založil speciální klub pro lidi, kteří se zaregistrovali pode mnou. Pomohl jim nahnat ranky a případně i dal nějaké další tipy. Jenomže partnerský program u PlaCla stojí za starou bačkoru :)


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

9 Replies to “Zavirované stránky PostsGenius”

  1. Hodil by sa kvalitnejší PPP projekt, Placla je preplnená nekvalitnými blogmi a stránkami.

  2. Vyzkoušejte affil na linkmonitor.cz v poslední době generujeme relativně dost nabídek i poptávek článků.

  3. U Placly je peklo, že i s nekvalitním blogem odmítám reagovat na poptávky za 200,- Kč. Za podobnou částku napsat článek s odkazy = Matka Tereza. Navíc si na můj vkus bere Placla kolem 30%? To je hodně.

  4. Já si myslím, žes systémy jako PostGenius či Placla mohou být potenciálně pro klienty škodlivé. Není to nic ve zlém proti těmto systémům. Zejména Placla se snaží budovat si a držet určitý kredit, ale myslím si, že hrozí velké riziko likvidace přínosu těchto webů z hlediska SEO, protože lze poměrně snadno zjistit většinu blogů v systému a následně jim snížit autoritu. Navíc je v ČR trh velmi malý, takže se podle mě nějaký další systém prostě nevyplatí.

  5. Maki, proc bych mel jako inzerent za clanek na nekvalitnim blogu nabidnout vic, nez dve ste? Pises tak dobre, ze ti clanek zabere vic, jak 30 minut? Klidne mi posli svoji URL, nejakou ukazku prace a ja ti reknu, na kolik si te cenim.

  6. Na Placle jsem napsal přes 10 článků. Zadavatelé byli nadmíru spokojení. Snažil jsem se :-). Nad jedním článkem jsem strávil v průměru 1 hodinu. Pak se mi rozsvítilo a přestal jsem.

    Tady jde o pohled. Za napsání normostrany je běžná (webtrh) částka 200,- Kč. Když k tomu připočtu fakt, že ten text nastálo umístím na svůj web, který má historii, ranky, návštěvnost, atd. Tak to prostě nesedí…

    Placla pro blogery, studenty, atd ok.

  7. Také jsem si toho dnes všimnul, s Firefoxem. Pár dní zpět jsem tam vložil asi 10 webů a těšil se na poptávky a vůbec nic. Přišlo mi to, že jsem tam sám.
    Ohledně PlaCla, politika mi jasně dává najevo, že dokud nebudu inzerent, tak jsem looser. Nulová filtrace poptávek z jejich strany, lpění na Alexa ranku, který by teoreticky neměly mít ryze české stránky žádný, resp. 25mio+. Pro blogery se toho tam moc nedělá.
    Na druhou stranu musím ocenit situaci, kdy jsem o pár minut prošvihl termín a dalo se to ještě domluvit.

  8. Placla je určitě lepší z pohledu inzerenta než PG, ale ne o moc. Způsob, jakým třídí blogy ( alexa rank) , vede k tomu, že tam převažují “made for placla” weby nad těmi tematicky aspoň trochu vyhraněnými.
    Inzerenti jí berou jako levný zdroj zpětných odkazů, a podle toho vypadají i nabízené ceny.
    Co tam trochu vázne, je komunikace – vyřadí ti blog – a žádný oznámení, ani zpráva, nic. Myslím, že za krátký echo by to stálo :(

Comments are closed.