Google reklama počeštěna

Dneska jsem si úplně náhodou všiml zajímavé věci. U AdSense reklamy se místo AdChoices zobrazuje Volby reklamy, když najedete na modrou šipku v pravém horním rohu. Textové reklamy to mají zobrazené rovnou. Trochu jsem po tom pátral a některým německým uživatelům se prý zobrazuje datenschutzinfo (informace o soukromí/ochraně osobních údajů).

Zřejmě to má něco společného s koláčkovým zákonem v EU, který klade na bedra majitelům internetových stránek upozorňovat návštěvníky, že se jim do prohlížeče uloží koláček. Google možná předpokládá laxní přístup členů sítě AdSense, kteří si moc nelámou hlavu s dodržováním vyhlášek či nařízení EU. Chrání si tím své vlastní zájmy. Teď nikdo nemůže říct, že se nenachází u reklamy upozornění na osobní údaje. Ostatně pokutovat Google je efektivnější než pokutovat fyzickou osobu, která má web na doméně třetího řádu, bez uvedení majitele. Na druhou stranu, konkrétně u německé verze, zase teď chybí informace, že se jedná o reklamu.

Třeba se jednou dočkáme situace, kdy bude přes 20% reklamní plochy povinně velké varování jako na cigaretových krabičkách :)

 

Zdroje

  • http://www.webmasterworld.com/google_adsense/4466634.htm

Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

8 Replies to “Google reklama počeštěna”

    1. Peter: V některých zemí EU už platí, u nás vyhrála zřejmě lenivost anebo vytíženost zákonodárců.

  1. Já bych se raději dočkal toho, aby EU neměla takové pravomoce a vůbec nevymýšlela takové omezování..

  2. Když už tu je téma o AdSense: máte již všichni přepnutý český účty do KČ? Ja ještě ne a mám strach, že na mě zapomněli.

  3. Radek: S tím musím nadšeně souhlasit, protože “řádění” EU mi hodně připomíná dřívější RVHP a obávám se, že výsledek je stejně nevalný.
    A rozhodně se to netýká jenom rumu.

  4. Já už přepnuto do češtiny AdSense mám. Asi to ale spouští nějak postupně, ono je to v podstatě jedno :). Na výdělek to vliv nemá… :)

  5. To: Pifko. Jak to myslíš s tím přepnutím do Kč. Mě se to zobrazuje v €, ale v nastavení píše české koruny. Zatím se informace nezobrazují snad přímo v korunách?

Comments are closed.