iGoogle bude končit

Google hodlá zavřít svou službu iGoogle. 1. listopadu 2013 by měla přestat fungovat. Pokud jí neznáte, jedná se o stránku, kterou lze různě upravit podle vašich představ. Například si na ní můžete naházet výstupy různých RSS feedů, měnové kurzy, náhled gmail, televizní program, vlastního křečka a samozřejmě každodenní vydání Garfielda. Nutno podotknout, že zrušení služby vyvolalo řadu pozdvižení. Ostatně podle článku na time.com z 30.4.2008 jí používalo 20% návštěvníků Google. Co se od té doby změnilo?

Podle Google už služba pozaostává za aplikacemi v Chrome a  Android. Existují modernější a efektivnější metody, jak pravidelně zásobovat uživatele tím co má rád.

Nevím proč, ale zrovna na tabletu si umím službu jako iGoogle rozhodně představit daleko více, než v internetovém prohlížeči. Ale třeba plánuje Google něco lepšího a modernějšího. Anebo to prostě jen nacpe do svého Google Plus. Ostatně to by dávalo smysl víc. Google by alespoň donutil další lidi pravidelně zavítat na jeho sociální síť. Ne že by Google plus byl špatný, ale popravdě na rozdíl od FB tam člověk zavítá jednou za čas a nic mu neuteče. Na rozdíl od FB se tam toho zas tak moc neděle, co by jste mohli propásnout. Nikdo tam neorganizuje na poslední chvíli chlastací, sportovní anebo sportovně-chlastací akce. To se děje jen na FB. Právě proto G+ ztrácí na FB v hodnocení time on site.

Pokud by tedy přesunul službu  iGoogle na Google plus, spousta lidí by jej začala používat třeba jako domovskou stránku. Tím by mohl nabrat slušné skóre do nic neříkajících statistik ve válce sociálních sítí.

U nás podobnou službu nabízí Seznam.cz. Osobně jí využívám jako RSS čtečku. Bohužel tam nejde mít vlastního křečka ani Garfielda :(


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

9 Replies to “iGoogle bude končit”

  1. Faktem je, že jestli bude Google zapomínat, že na východ od Chebu je třeba myslet i na chlast, nikdy tady monopol mít nebude. Ten křeček mě po ránu pobavil. Dnes jsem kromě kočky nakrmila i další zvířátko :-)

    Ale vážně, iGoogle jsem nepoužívala, přestože se mi líbil(a) z toho důvodu, že podezřívám i v tomto směru Google z nahlížení do soukromí a z toho, že z iGlů dělá závěry, čím mě má adekvátně krmit. Mám prostě svůj vlastní soubor s odkazy a tam si kliknu, na co chci a nikoho to nemusí zajímat.

  2. Přesunout nějak rozumně celou službu na Google+ by byl ten nejlepší krok…

  3. iGoogle jsem neznal, Google plus vlastně skoro také ne, je to takové nucené a přijde mi to k ničemu
    Nebo se pletu?

  4. No popravdě mám iGoogle nastavenou jako domovskou stránku, ale asi tak jako úvodní homepage od Firefoxu, otevřu prohlížeč a tuto stránku vypnu :). Za ten cca rok, co mám iGoogle nastavený přesně podle svých představ, jsem jej nevyužil.

    Je to otázka vkusu, ale mě to nějak neoslovilo. Třeba Google přijde s něčím revolučním, to bych očekával spíš, než integraci nějakým způsobem na G+.

  5. ja som iGoogle kedysi pouzival, potom som presiel na Chrome a tam uz som to nejako nepotreboval. Ale keby prepojili Chrome a G+ tak by to mohlo byt zaujimave

  6. Podle našich informací dojde ke zrušení tohoto “rozcestníku” právě z důvodů spojení tam nabízených prvků s dalšími službami G

  7. Nepoužíval jsem igoogle dříve, nebudu jej používat ani teď (i když ten křeček je super).
    Ad seznam.. také používám jako rss čtečku, ale spíš tedy google reader.

  8. Tak já třeba iGoogle dodnes denně používám, protože mi to vyhovuje jako RSS čtečka. Mám tam nastavené své oblíbené blogy a magazíny + widget na Google kalendář, počasí a pár dalších vychytávek. Take mě to docela mrzí…

    Ale tak co se dá dělat, asi budu muset přejít na Google reader :).

Comments are closed.