Prodejte svoje webdesignerské díla ze šuplíku

Pokud děláte grafiku na volné noze, určitě se vám stalo, že vám nějaký ten design zůstal nevyužitý. Buď se klientovi nelíbil anebo jste, jak už se často stává, nedostali zaplaceno. Zbavit se pak takovéhoto designu není vždy snadná záležitost. Hodně jich pak skončí takzvaně v šuplíku. Mám pro vás dobrou zprávu. Ode dneška je tu další místo, kde můžete zkusit svůj výtvor prodat.

Kluci z WebDeal.cz upravili jejich vlastní aukční systém pro PHPbb a spustili Aukce designu. A co mě na tom tak zaujalo, že tomu věnuji pondělní článek? Jako vždy dali možnost pro širokou veřejnost si říct jak, chtějí celý systém upravit. Prostě máte možnost novinku připomínkovat a je velice pravděpodobné, že na základě všeobecné poptávky se může systém ještě změnit. A opravdu to funguje. WebDeal se mění podle poptávky. Na změny se nečeká roky. Často jsou to jen týdny.

Takže využijme možnost a pojďme si říct o systém, který budeme moct všichni do budoucna využívat.

WebDeal je tu od podzimu 2010 a je fajn vidět, že autorům nedochází síla a trpělivost. Nezbývá než dodat: “Držím vám palce kluci a myslím, že nejsem sám.”


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

7 Replies to “Prodejte svoje webdesignerské díla ze šuplíku”

  1. Elán kluků kteří stojí za Webdealem je obdivuhodný a doufám že jim přinese zasloužené ovoce, protože si jej zaslouží. Líbi se mi i diskuze, které tam probíhají, opravdu vše tam je do pohody a spokojenosti nás všech.

  2. Musím uznat, že s pílí, jakou pracují kluci z WD, jsem se ještě na jiném fóru nesetkal. Ať má člověk jen připomínku, poznámku nebo nápad, vše ihned proberou v komunitě otevřeně a stanoví, zda se to bude realizovat, nebo nikoli. Snad jim to vydrží a budou fórum dále vylepšovat. Doufám, že odměna pro ně bude stále více aktivní komunita.

  3. Jsem rád, že se Webdeal jako jediný udržel a stále roste. Jdou vstříc požadavkům uživatelů. Jen by se tam mohl více rozhýbat samotný obchod :)

    1. bertik: jestli myslíš ten příspěvek na fóru tak, tam dostaneš .eu doménu za propagaci webdeal. Stačí si to pořádně přečíst.

  4. Pořád to není Webtrh a nikdy ani nebude, prostě projekty, které jdou již ve vyšlapaných šlépjejích nikdy nedostanou to, co si zaslouží.

  5. Celkem zajímavý nápad a po prozkoumání fungování toho systému mě vedl k myšlence, že by možná nebylo od věci vytvořit celý (globální) projekt pro prodej nepotřebných designů. Nezkoumal jsem teda možnou konkurenci, ale dokážu si představit web, kam by mohli designéři postovat svou práci, kterou by bylo možné koupit. Vždy jen jednou, pak by se nabídka stala neaktivní. Pokud by se o projektu vědělo, mohl by to být zajímavý zdroj přivýdělku za „šuplíkové“ designy a pro kupující zase možnost jak získat levný, hezký a unikátní design. Dokonce i monetizace by byla primitivní (share z každého obchodu). Píšu to sem, protože samotnému by se mně do takového projektu asi nechtělo, tak kdyby to někoho zaujalo…

Comments are closed.