Zajímavá doména .co.com je na prodej

Dvouznaková doména co.com je na prodej. Její majitel Paul Goldstone jí svěřil do rukou společností DomainAdvisors a SellDomains.com, aby se postaraly o co nejlepší cenu. A proč by tato doména měla mít tak velkou hodnotu? Je na ní něco tak extra zajímavého?

Především je to LL doména

.com domény skládající se ze dvou znaků mají celkem vysokou hodnotu. Co jsem se koukal v mých záznamech tak jsem našel celkem 7 prodejů s cenou od 80K USD za TZ.com až po 700K USD za VU.com. Prostě je jich málo a mají takovou tu limitovanou hodnotu, která roste společně s použitelností. CO.com by tak měla být někde nahoře, spíše vysoko.

Slovní hodnota

Když se zeptáme wikipedie, co znamená CO, překvapivě se dozvíme, že spoustu věcí. Od oxidu uhelnatého, přes označení státu Colorado až po zkratku company (co.) – podnik. Takže spousta slov, které cenu domény zvedají. Pokud zapomeneme, že je to dvouznaková doména a na to ostatní, cena se hned šplhá v řádech stovek tisíc dolarů.

Skrytá hodnota

Jenomže na té doméně je toho daleko více. Podle některých zvyklostí by klidně mohla být samotnou TLD, díky podobnosti se strukturami využívanými u některých národních domén. Například Velké Británie – .co.uk.

A co třeba ideální typo doména? Podle některých názorů čekal majitel domény s prodejem až na národní doménu Kolumbie .co, která je stále více oblíbená.

Statistiky

Na doméně je parkovací stránka. Za rok 2011 jí údajně navštívilo 4,5 milionu unikátních lidí. Celkem bylo zaznamenáno 14 milionů impresí. Doména má alexa rank 44K, 20% pochází z Indie, 13% z USA.

Takže jaká bude konečná cena, za kterou se tato supertypo doména prodá?

[poll id=”154″]

 


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

4 Replies to “Zajímavá doména .co.com je na prodej”

  1. Som zvedavý za koľko sa predá, Keď vu.com stála 700k tipujem max. 1,5 melka. Fakt veľká škála skratky CO. Ale kto vie možno sa cena nakoniec vyšplhá na polovicu PrivateJet.com :)

  2. Můj odhad kolem 1 Mio.USD.
    Proč ale DomainAdvisors a SellDomains.com ?
    Nejúspěšnější na prodej je Sedo, ne ?

  3. Schází mi v té anketě jednotka, teda jestli se jedná o dolary, nebo koruny. Kdyby šlo o dolary, tak je tam zbytečně moc a kdyby šlo o koruny, tak zas málo.
    Já očekávám tak 2M dolarů.

  4. pert546: tak je to jasne ze o dolare :-))

    podla mna mozna aj za 5-8mil.

Comments are closed.