WebDeal body mají reálnou hodnotu

Myšlenka měny, která se používá na mikrotranskace mezi členy fóra mě zaujala už na namepros.com. Hojně se využívá zvláště u domén, které jsou před expirací, ale majiteli je líto je jen tak pustit. Někteří lidé jí dokonce i skupují za přibližně 2 centy kus.

Když se podobnou měnu rozhodl využít i webdeal hodně mě to potěšilo.  Zatím se používá převážně k aktivaci bonusových služeb, jako je podbarvení anebo přednostní zobrazení v aukci. Získávají se přispíváním.

Včera se objevila zajímavá věc. Možnost si nechat WebDeal body proplatit. 2500 WB bodů lze proměnit v 500 CZK. Jeden WB tak má hodnotu 0,2 CZK. Zatímco na Nampros cenu určuje poptávka a nabídka, WD jsou kryté provozovatelem.

Pro většinu uživatelů jsou bezcenné. Teoreticky by neměl být problém prodávat reklamu, odkazy anebo domény, které se normálně prodávají velice těžce za WD body. Obě strany budou spokojené.

Vzhledem k tomu, že jsou WD body kryté provozovatelem, je to i šance pro některé obchodníky. Umím si představit například slevové servery. Nedávno jsem si koupil svou druhou věc ze slevomatů. Bylo to nějaké předplatné z bonusem za neuvěřitelných 39 CZK. Převádět takto malou částku přes banku byl “divný”. Na druhou stranu převést 195 WD bodů by pro mě problém nebyl, tedy byl protože je nemám, ale v podstatě se zde ukazuje výhoda mikrotransakcí.

Víc informací http://webdeal.cz/post7257.html?


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

11 Replies to “WebDeal body mají reálnou hodnotu”

  1. Už i proto si myslím, že se vyplatí Webdeal.cz pravidelně navštěvovat.Na fóru se pořád něco děje a přibývají vylepšení.Navíc to tam začíná i pěkně žít v diskuzích a myslím si, že to nebude trvat dlouho a budou dobře fungovat i obchody.

  2. Uff o žádných bodech na WD nevím…jak je to možné? Musím se na to podívati…

  3. Mne nedela problém ani placení 20 přes bu nebo kartou. Spis mi vadi další a další metody placení .

  4. Ve chvíli, kdy by umožnili i opačnou transakci (měnit peníze za WD), tak se (IMHO-ale nejsem odborník) stávají emitentem elektronických peněz, k čemuž je zapotřebí buď bankovní licence nebo u malých částek povolení ČNB…

    Tak jen doufám, že vědí, co dělají, a mají to promyšlené i s ohledem na dementní zákony této země.

  5. Ahoj,
    Proč vlastně ty fóra používají body místo korun?
    Taky jsem přemýšlel jak je ošetřený obchod mezi prodávajícím a kupujícím. Řekněme, že na webtrhu koupím třeba web a zjistím, že nemá vše co nabízející sliboval nebo, že má třeba ukradený design. Kdo mi ručí za záruky “za produkt” při obchodu, prodávající nebo webtrh?

  6. To Schejbi: Pokud někdo ručí, tak leda prodávající, Webtrh za to těžko ponese zodpovědnost.

    WebDeal láká. Popravdě ani na WebFair to je na obchody zatím slabé, ale třeba to chce jen čas.

    To Inwebstor: Někde jsem četl, že v jednom městě učitel vysvětloval žákům jak fungují peníze a pro tento účel vytvořili vlastní měnu. O pár let později ji používá celé město a funguje i mimo. To by se u nás asi stát nemohlo. :-)

    To Admin: Tak třeba ti za tenhle článek WebDeal dá 195 bodů a budeš mít po problému. :-)

  7. To Inwebstor: Na to bych rád slyšel názor nějakého právníka, jelikož jsem stejného názoru.

    Nevíte jestli se najde někdo kdo už v takových věcech má zkušenosti a chtěl by se o ně podělit?
    :)

  8. Schejbi: Určitě by mohly vyprávět provozovatelé mikroplatebních systémů, které díky tomuto EU výmyslu musely tehdy skončit. Vývoj v tomto segmentu tak byl v ČR pozastaven na 5-7 let…

    Jinak kdybych provozoval něco podobného, nejjistějším přístupem by bylo obětovat jednotky tisíc a zkonzultovat přímo s právníkem.
    Předpokládám, že pokud kluci z WebDealu nejsou úplní střelci od boku, tak něco podobného taky udělali.

    Ono dokud tam nebude plná směnitelnost oběma směry, tak by to problém být neměl.

    Druhý potenciální problém bych viděl ve funkci “Panna nebo Orel” – dokud to nemělo peněžně vyjádřitelnou hodnotu, pak ok. Jsou-li ale zůstatky směnitelné za peníze, tak bych byl jako provozovatel opatrný, neboť v této kombinaci jde defacto o “hazard” – opět další hodně regulovaný obor.

  9. trosku vice odbocim: s modre barvy na homepage a pak i jinde me strasne zacnou po chvili(par sekundech čteni) bolet oci, je pro me nejak drazdiva. Pak i po rozkliknuti. Je to taková mdla modra barva jakoby rozmazana, neostra, nebo ji je tam už na mě mpc a nebo uz mi odchazeji oči, nevim.

  10. Já si dovedu docela dobře představit, že nabídnu do aukce odkaz na webu a za měsíc budu chtít příklad 100 WD bodů, ten kdo ho vydraží si bude moct na WD vypsat potřebné body na další měsíc a já je budu moct utratit zase za odkaz u někoho jiného a nebo proměnit v peníze. Mě se to líbí :-)

  11. S prodejem WB problém není. Problém je v případě oboustranného procesu jak již bylo zmíněno výše a ten na WD nikdy nebude.

    petr: WB jsou udělány tak aby při pohybu na WD neobtěžovaly, narazíš na ně většinou jenom tehdy, když budeš chtít výhody.

Comments are closed.