Marijuana.com prodáno za 4,2 milionu USD

Společnost WeedMaps Media, Inc si koupila doménu Marijuana.com za neuvěřitelných 4,2 milionů USD (v přepočtu cca 81 milionů CZK). Popravdě tento prodej krom domény zahrnuje i velké diskuzní fórum, které se na doméně nachází. To má přes 194 tisíc registrovaných uživatelů z toho přes 36 tisíc je aktivních. Podle tiskové zprávy jeho historie sahá do roku 1995.

Zkusme se na chvilku zamyslet. V současné době je na doméně marihuana.cz, která je českým protikladem domény Marijuana.com, prezentace nějaké organizace pro boj s drogami. Cena domény je sporná. Někdo by tipnul 50K – 100K, jiný 100 – 250K, já by jsem se nebál jít ještě výš. Ačkoliv je u nás marihuana zakázaná, vsadím se že víc jak polovina teenagerů nad 15 let pozná její vůni. Prodávání drog je u nás trestné ovšem to byl i alkohol za dob prohibice. Co by se stalo v případě, že by se u nás zlegalizovala. Na prodej by byla jen v lékárnách, protože na rozdíl od supermarketů, vám věci pro dospělé bez občanky prostě neprodají. O kolik by se v ten okamžik zvedla hodnota domény marihuana.cz? Asi o dost. Zvláště pokud by tu byl konkurenční boj.

Marihuana.cz je tak krásnou ukázkou domény, která může nabrat na ceně v okamžiku, kdy se zakázané ovoce stane povoleným.

Zdroj:

[poll id=”145″]


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

8 Replies to “Marijuana.com prodáno za 4,2 milionu USD”

  1. Doména jako každá jiná, záleží jen co bude na té doméně umístěno a na zákonech. Jestli bude pro nebo proti zákonům.

  2. .cz varianta je rozhodně pěkná, ale nemyslím že by to byla až taková morda, páč i kdyby byla legální, bylo by to stejně o brandingu a nemyslím, že by někdo prodával pod marihuana sro například :)
    na informační web, diskuzi to je jiná,,, ale na tohle už jsou u nás zaběhlé weby s tunami archivů za ten čas co běží
    myslím že tu mj.cz jednou dobu provozovala nějaká sekta a la space ppls
    ganjopádně lidé nemohoucí nahlédnout za svou omezenost kterou měniče (a “rozšiřovače”) vědomí poskytují a vývoji našeho druhu už tolik poskytly

  3. Ta legalizace je zcela jistě otázkou času. Současní lídři tabákového průmyslu jsou dobře připraveni a jen čekají, až bude mít některá země koule na to legalizovat. Cenu domény to ale imho moc nezvedne. Určitě totiž tráva nepůjde prodávat přes internet a cokoli dalšího, co s ní souvisí (návody na pěstování, potřeby pro pěstování a kouření,…) už na internetu dávno je.

  4. Klidně by tam mohl být eshop s konopným textilem, dýmky, papírky, trička s motivy a podobný blbosti. Využití by se našlo jistě už teď ;)

  5. Pro nejaky konopny eshop(potreby pro hulice) by tato domena byla skvěla uz jen na prip.presmerovani domeny, jiste tam bude nejaka denni navstevnost, skvělé zacilene. Celkem me prekvapuje jak tyto eshopy pekne vydelavaji, jezdim okolo domu jednoho majitele podobneho eshopu a ma z toho postaveny dum a nove auto za milion. Na aute ma reklamu a udajne se tak opeřil jen a jen na tom/nic jineho krom toho nepodnika, nic nezdedil atd./
    Marihuana a mariuhana casto se mi toto slovo plete

  6. Tak aspoň že to není jen čistě za doménu, ale velká část bude i za obsah.
    Možná se kupující musel nejdřív pořádně zhulit, než nabídl 4,2 mil. $.

  7. Osobně doufám, že to nikdy u nás legální nebude. Bohatě stačí, že to hulí kde kdo už teď…

    Jinak ta cena, to je solidní pálka.

Comments are closed.