Motivace anebo úplatek?

Už je to nějaký ten pátek co WebDeal založil WB měnu, což je forma kreditů, které získáváte třeba za psaní příspěvků do diskuze. V budoucnu by WB body sloužily jako platidlo pro minitranskace.  Prozatím se sbírají kvůli různým odměnám, které provozovatel občas připraví.

Naposledy to byla kniha Chudy Honza, Bohaty John v elektronické podobě. Cena je 100 WB a ještě jsou k dispozici 3 kousky. Další položka za kterou můžete utratit 120 WB je registrace .eu domény na jeden rok u společnosti Wedos. Krom položek na nákupní listině se objevila i soutěž – Soutěž s TELE3 o server. V zkratce jde o to, kdo vydělá nejvíce bodů od 29.9.2011 do 5.12.2011

Různé druhy měn jsou na fórech celkem oblíbené. Například na Namepros si můžete koupit domény, anebo i některé služby. Ostatně když se dá zhruba vypočítat hodnota bodů může se bez problémů použít i jako drobné platidlo.

Měna fóra je takový zvláštní druh motivace, dalo by se říct až úplatku. Nevím jestli je to na český trh to pravé ořechové. Na druhou stranu je to právě nedostatek diskuze co WebDeal drží v pozadí na hranici přežívání. Projekt to vůbec není špatný a má slušné šance se dostat dál. Na fóru se neustále pracuje a je to i znát. To je jedna z hlavních devíz WebDeal.

 


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

10 Replies to “Motivace anebo úplatek?”

  1. Já si myslím, že to je dobrá věc a hlavně dobrá reklama jak pro Tele3, tak i pro webdeal jako takový a může to přinést výrazný posun tohoto super fóra.

  2. Já si myslím, že je to dobrý způsob “motivace” či “úplatku”. Diskuzní fórum tímto způsobem podněcuje účastníky k diskuzi.

    Na druhou stranu, ten, kdo chce přisadit do diskuze a má co říct, to udělá i bez toho.

    Otázka je, jak se to ujme a jestli to bude spíše přispívat ke vzniku hodnotné diskuze, nebo jen příspěvky alá spam a lovce bodů…

    Ale to všechno ukáže až čas…

  3. Já na Webdeal.cz nechodím ani na jiný další pokusy, osobně zastávám názor mít vše na jednom kvalitním místě, nevím proč se uživatelé přelívají mezi jednotlivýma forama, když skoro všechny mají téměř totožné sekce. Kdyby se to ze všech WT klonů nahrnulo na webfair, tak všichni nemusí kontrolovat 5 fóru jestli náhodou někdo něco nenapsal.

  4. Ještě před WebDealem zavedl v podstatě stejnou službu jiný (pravda, nepříliš rozšířený) klon, Webid.

  5. ako bolo povedané tí čo chcú budú prispievať aj bez toho, aby dostali odmenu. Pre nových uživateľov sú ceny motivujúce a stimulujú ich k tomu, aby prispievali

  6. Kvůli 3 měsíců doopravdy nebudu měnit dns a přesouvat weby :-D To víc promrham času. Kdyby to bylo alespoň na 6 měsíců, tak budu uvažovat.

  7. Webdeal je najlepšie fórum aké tu momentálne je. Má len jednu chybu a to, že nemá dostatočne veľkú komunitu. Toto sú kroky, ktoré by mohli dopomôcť jej tvorbe a ja verím, že nakoniec si webdeal komunitu vytvorí.

  8. Jiří Šubr: prečo by sa všetci mali nahrnúť práve na WF? Podľa mňa to je už bordelárske fórum, o ktoré sa nikto nestará. Keby že si to premietneme do reality, tak by som povedal, že WF je ako stará krčma – je tam vždy veľa ľudí, to je ale fakt. Na druhej strane WD by bolo niečo ako McDonald a WT ako luxusná reštaurácia… Pre mňa osobne je krčma doporná, na luxus si nepotrpím, takže WD ;).

    Každopádne je to podľa mňa normálny marketingový ťah a je zbytočné rozoberať, ču je to motivácia, alebo úplatok. Za úplatok by som považoval niečo, čo by sa robilo v tajnosti. Napríklad si najať 5 ľudí a dávať im pár korún za každý zmysluplný príspevok, nech rozbehnú fórum. Pre mňa je to jednoznačne normálny spôsob motivácie…

  9. Odměňovat by se měli užitečné příspěvky, ne každé… prostě ty co mají rep+.
    Ale na druhou stranu si nedovedu představit lidi, co sbírají tyto body jen kvůli odměnám, je to pro ně asi jen přidaná hodnota.

  10. Webfair, the one and only.

    Lidi nekomplikujte si zivot. Bylo dost casu, aby se Webdeal a spol prosadili. Nevyslo to.

    WT spachal sebevrazdu, mel jsem ho rad.

Comments are closed.