Situace na bojišti 3W

Webtrh, Webfair, Webdeal,  aneb po radě Josefa Šnajda přicházím s označením 3W, už krom stejných návštěvníků toho nemají zas tak moc společného. Po klonových válkách zůstali dvě použitelné fóra, jejichž osud je naprosto odlišný.

Webtrh.cz teď přišel s doslova luxusními změnami. Nabídky se během měsíce postupně vyčistí a zůstane už jen placená kvalita. Komu se to nelíbí může buď zůstat jako kupující anebo jít ke konkurenci. Kdyby jsem si teď měl představit webtrh v reálu, asi by to byl nóbl podnik, kam se smí jen v saku s kravatou. Všude je spousta stolů kam si můžete přisednout a poslouchat, popřípadě nadhodit ostatním svůj názor, ale pokud se to týká nějakého pyžamového podnikání, okamžitě všichni mávnou rukou a nebudou se s vámi bavit. Na druhou stranu, pokud budete chtít dražit, zajdete za místním majordomem, který vám za poplatek zarezervuje aukční salónek. Podle výše poplatku bude aukce vyhlášena nejen v nabídce podniku, ale bude na ní upozorněno i v podnikatelských kruzích. Každý velký  podnikatel prodává na webtrhu.

Webfair.cz je takový malý zázrak, kterému virtuální osud celkem přeje. Když se mě někdo ptal jak by jsem definoval webfair, tak mě napadl starý vtip: Angličan cestuje do Austrálie. A australští úředníci se ho ptají: “Máte nějaký záznam v rejstříku trestů?” “To je k tomu pořád potřeba?” Na webfair jsem totiž potkal známé zabanované tváře, tedy spíše avatary :) Pak ale přišla kauza Lelkoun a Webfair změnil vlastníka. V současné době zde vládne naprostá anarchie. Můžete se tam bavit o čemkoliv. Černý trh dále funguje. Každý si jede vše na svoje triko. Tato podivná koncepce, která je naprosto v kontrastu s webtrhem, tahá další známé tváře z webtrhu. Nedávno jsem tam zahlédl známé avatary, které jsem neviděl už několik let. Kolem domén je tam momentálně silná komunita a s dennyho přístupem tam bude zřejmě brzo ta nejsilnější v ČR.

Webdeal.cz zatím funguje a byla by škoda kdyby přestal. Je to v podstatě jediná konkurence webtrhu. Rozhodně si to uvědomují i uživatelé, protože od zpoplatnění webtrhu počet členů pozvolna roste. Nabídky se pomalu ale jistě začínají objevovat. Před měsícem to tam bylo doslova mrtvé. Navíc Webdeal je jediné fórum na kterém se opravdu něco děje. Nejnovější počin je zavedení bodového systému stálým uživatelům. Webdeal body by měli v budoucnosti sloužit jako virtuální měna u menších transakcí. Zatím si za ně můžete koupit zvýraznění nabídky, rozšíření různých SEO služeb a dnes koukám že přibyla i nabídka knížky Podnikání v USA v digitální verzi za 100 webdeal bodů.

Mimochodem počet založených vláken u jednotlivých fór můžete sledovat na http://webtrhy.cz/statistiky.php

 


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

11 Replies to “Situace na bojišti 3W”

  1. Svého času jsem fandil http://www.werb.cz, protože to bylo něco jiného než normální fórum, ale zdá se, že to jde do kytek…

  2. Dovolím si zde takový OFFTOPIC a bude to nekonečné téma danění adsense.

    Podle spousty lidí (ne určitě čtenářů tohodle blogu) není potřeba živnostenský list ani to nijak danit. Kvůli tomu spousta lidí začalo a používá adsense. Prostě se vydělala nějaká částka a adsense jí automaticky poslal na účet.

    Dotazy:
    1) Jak kdo zjistí že mi google něco poslal na můj účet?

    2) Proč bych měl danit když to nepřesáhne měsíčně 5000? (do 5000 možná už je to 6000 se přece nemusí nic přiznávat)

    3) Nemůžu přece za to že mi google pošle / posílá peníze?

    4) Když jednou nezdaníte nic se nestane?

    5) 80 procent uživatelů adsense (podle toho co vidím na internetu) určitě nedaní (opět nemyslím internetový experty atd).

  3. mno, bída s nouzí nebo se přestěhovalo na EN trhy.. čekal jsem víc příspěvků atd..
    např. neprodal jsem jeden web na webtrhu.. tak jsem si řekl, že to zkusím u konkurence -> a vidím, že tam běží jen 3 aukce. pár témat a málo používané fórum.. alespoň tak to na mne působí.. jde nejen o počet online přihlášených a aktivních uživatelů..

  4. myslím si, že postavenie WF sa po zmene majiteľa výrazne posilnilo, WD mierne ožil

  5. 1) Finanční úřad – na základě hlášení pro Intrastat, které musí Google stejně jako ostatní EU platci DPH odevzdávat.

    2) Zaměňuješ DPFO s DPH

    3) Dle logiky EE muzes

    4) Jednou nebo vickrat, to je jedno az na to prijdou, tak ti to dodani a vymeri penale.

    5) 80 procent uživatelů adsense (podle toho co vidím na internetu) určitě nedaní – to je jejich boj

  6. No v případě, že reklamu jen zobrazuješ a máš pozastavené platby od Google živnost mít nemusíš, protože si nevystavoval žádnou fakturu a tedy nevznikla žádná daňová povinnost. Otázka je jestli takové zobrazovaní reklamy k něčemu je? :-)

    U Google je problém s DPH, ale například u Skliku si myslím že tu živnost mít nemusíš za předpokladu:

    Myslím že ročně nebo měsíčně si můžeš vydělat nějakou částku aniž bys jí danil.

    Můžete také namítat že se jedná o soustavnou činnost – zde si ale myslím, že lze velice jednoduše prokázat, že reklama nebyla zobrazována nonstop – díky přehledům. Samozřejmě by se muselo zobrazovaní reklamy na webu vypínat a zapínat.

    1. jarda: s tím sklikem souhlasím. Bude to podobně jako u aukra. Na FU zahájí celonárodní akci, kdy si pozvou všechny uživatele na kobereček a kdo měl vyšší příjmy než těch 20K (od 2013 je limit 30K ročně) tak pěkně dodatečně dodaní + penále. Nic extra se zřejmě dít nebude.
      U adsense to může být větší problém. V EU parlamentu se rozhodnou zamezit černé ekonomice, rozjede se celoevropská akce, kdy levá ruka nebude vědět co dělá pravá a pak budou mít nahnáno všichni, včetně úředníků. TV začnou létat slova o daňových únicích a ani by jsem se nedivil, když někdo skončí před soudem.

  7. Já bych klidně i to adsense danil ale jako živnost extra na adsense se mi dělat nechce. Dyť přece když adsenese začínal tak každej to chválil že si to google už daní či co.

  8. Osobně mám nejradší Webtrh, především proto,že řadu lidí osobně znám. Z klonů jsem nejvíce nadějí vkládal do Werbu, ale po počatečným slibným rozjezdu začal stagnovat. Je to škoda, jako obchodní platforma je poměrně dotažený.

  9. já psal že pokud si u Google nenechas vyplatit peníze tak není problém v zobrazování reklamy pokud si to vyplatit necháš máš problém a musíš založit živnost.:)

  10. Tak je pravda, že ze začátku se to nejlépe podařilo rozběhnout werbu, který je momentálně tak deset minut po klinické smrti. Momentálně mám nejraději webdeal a fandím mu nejvíce. Nejen, že to tam začíná postupně ožívat, ale neustále se i vyvíjí nové a nové věci a není to jen a jen obyčejné fórum jako webfair třeba.

Comments are closed.