Malé virální minisite

Na internetu existuje velké množství malých virálních stránek, které se dokáží velice rychle šířit. Dříve k tomu dopomáhala hlavně masová média, dnes už stačí Facebook, Twitter a v neposlední řadě i diskuzní fóra. Asi nejnovějším příkladem je vizualizace amerického dluhu na wtfnoway.com. Jednoduchá stránka, která během pár dnů dosáhla průměrného alexa ranku za 3 měsíce 45,9K. Podle sedmi denního průměru má dokonce 3K. Pokud to chcete vidět ve faktických číslech na spodní stránce je celkem zajímavé počítadlo návštěvnosti, které zobrazuje počet návštěv z jednotlivých zemí. Součty jdou do stovek tisíc, převážně amerického trafiku. Doména byla registrována 14. července 2011. No co dodat. Přesně takhle vypadá správně virální minisite.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

10 Replies to “Malé virální minisite”

  1. hezký, ale nechápu účel, asi bude jiný než vydělat peníze :) jelikož nikde nevidím žádnou reklamu pokud mu nejde o to získat na facebooku co nejvíc fanoušků

    ehm mimochodem, všude píšou zase média jak je na tom amerika špatně a ten dolar né a né jít pod 16 Kč :D, to že je USA zadlužený a jeho největším věřitelem je Čína se již ví dávno, je to prostě taková mediální kachní vlna, tak proč se po ní nesvézt také

  2. Ja som tam spozoroval minimálne dva bloky adsense vpravo na boku.

  3. Ten web bol už dopredu “odsúdený” na úspech.

    1. jednoduché a prehľadné
    2. veľmi pekne urobená samotná vizualizácia
    3. veľmi dobre zvolená téma – zvlášť v tomto období

    Pritom náklady úplne minimálne…

  4. Mně se líbí i to počitadlo dole na stránce…výborný pro celosvětový web…jak myslíte, že funguje? Přebírá data odněkud, anebo jak se vlastně dá vytáhnout, odkud přichází trafic? Myslím tedy, když nejsem vlastník stránek. Dříve to šlo přes Alexu, teď ale alexa ukáže jen jeden údaj.

  5. No tak to je geniální nápad. Jen tak mimochodem na Facebooku to má už přes 260 000 Like.

    Jak tak ještě koukám, tak tam dostal už přes milion návštěv. Nádhera.

  6. Určite by nebolo od veci vytvoriť podobnú infografiku pre Slovenský dlh. Sám som zvedavý ako by to vyzeralo.

  7. Mna by zaujimalo, kolko takato stranka dokaze realne zarobit a co bolo/je jej primarnym cielom. Neverim ze je to len adsense v hore sidebare. Zeby nieco s FB fans?

  8. O tom jaký je český dluh a jak vypadá jeho vizualizace se můžete přesvedčit na webu zmíněném v podpisu komentáře.

Comments are closed.